MUU Galleria – KAKSOISOLEMUKSIA / DOUBLE APPEARANCES

14355140_10154430415544564_1567543534681799587_n

KAKSOISOLEMUKSIA / DOUBLE APPEARANCES
– ääni-instrumentteja Kurenniemen jalanjäljillä / sound instruments in the footsteps of Kurenniemi

workshop>presentation>exhibition

osallistuvat taiteilijat / participating artists:
Hanna Arvela, Juan Diaz, Tuukka Haapakorpi, Inkeri Harri, Kari Kärkiluoma, Rita Leppiniemi, Tom Lönnqvist, Kikka Rytkönen

23.–25.9.2016
MUU Galleria, Lönnrotinkatu 33, Helsinki

Avajaisjuhla perjantaina 23.9. klo 20–22 / 
Opening Night Friday 23 September 20:00–22:00
20:15 sound performance: Jukka Hautamäki
20:40 workshop-presentaatio / workshop presentation
21:00 sound performance: Roberto Pugliese & Andrea Mancianti

Kaksoisolemuksia / Double Appearances –työpajan päättää kolmepäiväinen yleisölle avoin tapahtuma MUU Galleriassa. / The Double Appearances workshop will conclude with a three-day public exhibition in MUU Gallery.

MUUn toteuttama Kaksoisolemuksia / Double Appearances on myös osa Pixelache 2016 – ‘Interfaces for Empathy’ -festivaalin ohjelmaa. / Double Appearances is part of the programme of the Pixelache 2016 festival ’Interfaces for Empathy’.

Järjestäjä / Organiser: MUU ry
Yhteistyössä / In cooperation with: KRUKS & Pixelache Festival 2016

Tapahtuman koordinaattorit ovat mediataiteilijat Jukka Hautamäki ja Roberto Pugliese, MUUn toiminnanjohtaja Timo Soppela ja Pixelachen toiminnanjohtaja Petri Ruikka. / The workshop coordinators are media artists Jukka Hautamäki and Roberto Pugliese, MUU director Timo Soppela, and Pixelache director Petri Ruikka.

Työpajan toteutusta on tukenut Opintokeskus Visio. / The workshop is supported by Educational Centre Visio.

Avoinna: pe 23.9. klo 20-22, la–su 24.–25.9. klo 12–16.
Open to the public: Fri 23 Sep 20:00–22:00, Sat–Sun 24–25 Sep 12:00–16:00

http://www.muu.fi/
http://festival.pixelache.ac/


– english text, please scroll down –

Neljän päivän työpaja – ideoiden, ajatusten ja käytännön taitojen käytännönläheinen ja intensiivinen yhteistyöfoorumi – tuottaa ääni-instrumentteja ja mediataideteoksia, jotka esitellään yleisölle avoimessa päätöstapahtumassa.

Uusi mediateknologia lupaa kokemuksia koko keholle ja aisteille jopa siinä määrin, että se vaikuttaa voimakkaasti havaintokykyymme ja tietoisuuteemme. Työpajan ja tapahtuman tavoitteena on sekä teoreettisesti sekä käytännössä lähestyä ja suunnitella uusia välineitä sosiaalisiin kohtaamisiin. Mediataide voi tarjota paljon näkökulmia kriittiseen keskusteluun teknologiasta, sen riskeistä ja tekniikan lumoavuudesta.

Osan työpajojen kontekstista ja innoittajana toimivat Erkki Kurenniemen osallistavat ääniteokset. Työpajan nimi viittaa ääniteoksien mahdollisuuteen vaihtaa olemustaan kontekstin mukaisesti.

Näyttelytapahtuman avajaisjuhlia vietetään perjantaina 23. syyskuuta klo 20 alkaen. Avajaisten ohjelmaan kuuluu työpajan taiteilijoiden projektien esittely ja Jukka Hautamäen sekä Roberto Pugliesen & Andrea Manciantin ääniperformanssit. Taiteilijat Jukka Hautamäki ja Roberto Pugliese ovat työpajan ohjaajia.


The four-day hands-on workshop is an intense forum for cooperation to exchange ideas, thoughts and practical skills. It will involve the creation of sound instruments and media artworks that will be presented to the public in the concluding exhibition.

New media technology generates intense experiences for the entire body and all the senses, to the extent that it powerfully affects our perceptions and our consciousness. The aim of the workshop and the concluding exhibition is to explore and design new instruments for social encounter, both in theory and in practice. Media art can offer many perspectives on the critical discourse on technology, its risks and its fascination.

Some of the context and the inspiration for the workshop is provided by Erkki Kurenniemi’s participatory sound works. The workshop title is a reference to the capacity of sound art to alter its appearance to fit the context.

The opening night of the concluding exhibition is on Friday, 23 September, starting at 20:00 hours. The programme includes presentations by workshop participants and sound performances by Jukka Hautamäki and Roberto Pugliese & Andrea Mancianti. The workshop leaders are Jukka Hautamäki and Roberto Pugliese.

muugalleria@muu.fi, http://www.muu.fi/