Avoin kirjoituskutsu teemanumeroon: Taidetutkimus – taiteen ja tutkimuksen leikkauskohtia

Avoin kirjoituskutsu Tiede & edistys -kausijulkaisun teemanumeroon

Taidetutkimus – taiteen ja tutkimuksen leikkauskohtia

Kutsumme eri alojen taiteilijoita ja tutkijoita osallistumaan keskusteluun taiteen ja tutkimuksen yhteiskunnallisista, poliittisista ja aistimuksellisista leikkauspisteistä. Toivomme vertaisarvioituja artikkeleita, tutkimusesittelyjä ja esseemuotoisia kirjoituksia. 400 sanan abstraktit pyydetään toimittamaan 31.3.2017 mennessä osoitteeseen tiede.edistys@tutkijaliitto.fi . Sähköpostin otsikkona tulee olla “Taidetutkimus”. Toimituskunta valitsee abstraktien perusteella joukon teemanumeroon suunnattuja tekstejä, joiden kirjoittajia pyydetään toimittamaan valmiit käsikirjoitukset tutustuttavaksi 15.8.2017 mennessä. Tämän jälkeen käsikirjoitukset käyvät läpi normaalin vertaisarviointi- ja toimitusprosessin. Teemanumeron julkaisuajankohta on syksyllä 2017.

Tiede & edistys on referee-julkaisu eli kaikki lehdessä julkaistavat tutkimusartikkelit käyvät läpi vertaisarvioinnin. Käytössä on anonymisoitu referee-prosessi: julkaisupäätös tehdään kahden, ulkopuolisen arvioijan antaman lausunnon perusteella.

Tiede & edistys on Tutkijaliiton julkaisema monitieteinen ja kriittinen aikakausjulkaisu. Se seuraa erityisesti yhteiskuntatieteitä ja filosofiaa, mutta myös historiaa, kirjallisuudentutkimusta, estetiikkaa, uskontotiedettä sekä ympäristötieteitä. Vuonna 2017 Tiede & edistys laajentaa suhteellisen nuoren tutkimusalueen, taiteellisen tutkimuksen alueelle, seuraamaan erilaisia taiteen ja tieteiden kohtaamisten tapauskertomuksia, jotka voivat olla vertaisarvioituja tutkimusartikkeleita ja muita tutkimuskirjoittamisen muotoja, mukaan lukien esseistiset kirjoitukset.

Teeman toimittamisesta vastaavat Mika Elo, Tuija Kokkonen ja Maiju Loukola

LISÄTIETOJA:
http://www.tiedejaedistys.fi/ajankohtaista.html