Aarrejahti osa II

Olin poissa ensimmäisestä lähipäivästä ja sain tehtäväkseni kirjoittaa blogikirjoituksen sen pohjalta. Poissaolosta johtuen minulle tuli uusi aarrejahtitehtävä, kun selvittelin mitä kaikkea lähipäivässä on tapahtunut, mitä seuraavaksi tehdään ja minkälaisia juttuja ja tehtäviä kurssilla on luvassa ennen helmikuun loppua.

Aluksi keräsin kaiken optimasta löytämäni tiedon yhteen word-dokkariin. Ei kaikkein innovatiivisin tai verkkoa hyödyntävin tapa, mutta kaiken informaation saaminen yhteen paikkaan tuntui tärkeältä kokonaisuuden hahmottamisen kannalta. Tiedot tuntuivat olevan ripoteltu sinne tänne optimaan. Yritin etsiä powerpoint-esitystä päivältä, mutta en sellaista löytänyt.

Seuraavaksi lähdin selvittämään, mistä löydän pienryhmäni, ja mitä ryhmän tulee tehdä. Ryhmämme oli lisännyt taulukon optimaan, jonka pohjalta sain idean siitä miten edetään. Tehtäväkseni olin saanut esitellä muille jämä-Yammer-palvelun, koska ryhmä oli jo täynnä ja kaikilla Aallossa käytetyillä palveluilla oli jo esittelijä. Mailasin ryhmäni jäsenille ja jäin odottelemaan vastauksia.

Kurssilla tuntuu olevan paljon erilaisia tehtäviä, mikä varmasti tuo mukavaa vaihtelua ja opettaa paljon. Toisaalta tehtävät tuntuvat nyt ainakin alkuun aikamoiselta tilkkutäkiltä.

Kollegahaastattelu tuntui järkevältä tehtävältä, mutta viiden ihmisen haastattelu taitaa kuitenkin olla vähän liioittelua. Pohdiskelin alustavasti, ketä omasta työyhteisöstäni haastattelen. TVT-väritystehtävä taas tuntuu ainakin tässä vaiheessa olennaisimmalta osalta kurssia. Ajattelin hyödyntää tehtävää ensi keväänä opettamani kurssin alusta asti suunnitteluun. Tähän voisi ehkä linkittää myös ohjaussuunnitelman.

Kaikki tehtävät ilmeisesti huipentuvat portfolioon, johon kerätään kaikki kurssin aikana aikaansaatu. Päätin jättää portfolio-ajatuksen alitajuntaan muhimaan, ideoita syntyy varmaan kurssin aikana.

Oho, meinasin täysin missata aineistotehtävän jatko-osan. Alankin heti hommiin tehtävän kanssa; sain hieman helpotusta alkuun lähipäivän reflektiokeskustelusta.

Posted by Terhi

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Aarrejahti osa II

  1. Venla Hirvikoski says:

    Hei
    @ Sanna
    Sekavaa aikataulua on pyritty nyt avaamaan Optiman aikataulu-sivulla. Myös kaikki tehtävänannot ovat vihdoin esillä. Minna vastaa mielellään aineistotehtävään liittyviin kysymyksiin tarkemminkin. Työniloa.

    @ Merja, lähetin sinulle täältä blogi-palvelusta vahvistusviestin kirjoitusoikeudesta, viestin linkkiä klikkaamalla kirjoitusoikeutesi aktivoituu.

    Blogin teknisten kommervenkkien vuoksi on turha tuntea itseään tyhmäksi (vaikka joskushan se on ihan hedelmällinen olotila kun pääsee samalla ulos itsestäänselvyyksistä). Mukavaa työviikkoa!

  2. Merja says:

    Minulla olisi sama tehtävä, ja olen blogipostauksenkin jo hahmotellut, mutta nyt tunnen itseni tosi tyhmäksi, sillä en löydä mistään keinoa siihen, millä saan tehtyä uuden postauksen tähän blogiin?

  3. Sanna Heikkinen says:

    Minä olen jo täysin pihalla sekavan aikataulun kanssa ja taisin vasta kirjoituksesi pohjalta hoksata seuraavan tehtävänannon. Lähipäivässä puhuttiin niin paljon vain ryhmätehtävästä ja väline-esittelyistä, että meni koko aineistotehtävä ohi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *