Autonomiset mikrokopterit voivat auttaa tupakoivia

Mikrokopteri kuljettaa "Camberwell Carrottia" jonka tekeniseen tarvitaan 12 sätkäpaperia.
Mikrokopteri kuljettaa ”Camberwell Carrottia” jonka tekemiseen tarvitaan 12 sätkäpaperia.

Wave-yliopiston kybernetiikan laitoksen TABAC-tutkimusryhmä julkaisi maanantaina prototyypin uudesta mikrokopterirobotista, jonka odotetaan tuovan lisäapua tupakoiville. Autonominen vain 10cm pitkä mikrokopteri pystyy hakemaan tupakkiaskista yhden ”pillin” kerrallaan ja asettamaan sen RFID-tunnisteella varustetun henkilön huulille. ”Näin säästyy tupakoivilta valtavasti aikaa ja vaivaa” muistuttaa dosentti Herkko Miinusmaa ja lähettää samalla kopterin hakemaan itselleen havanalaisen.

Mikrokopteri "паразит" tekniset tiedot:

Pituus 10 cm 

Paino 300 gr

Nostokyky 50 gr

Polttoaine 100 % ilmastokompensoitu plutonium

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *