Välikritiikki (viikko 12)

Toisessa välikritiikissä päästiin taas kertomaan omasta työstä ja näkemään muiden töitä. Kaikki olivat päässet paljon eteenpäin ja saivat hyvää palautetta. Oli hauskaa nähdä, miten eri töissä hyvinkin erilaisiin lähtötietoihin oli perehdytty.  Erityisen kiinnostava oli Kampin aukion taideteoksesta ja vuoristotuvista tehty selvitys. Taide ulkotiloissa jää helposti huomaamatta ja olikin hienoa tietää teoksesta syvemmin, odotan, miten kurssityössä sitä käsitellään. Paljon on vielä tehtävää kurssi aikana, mutta tuntuu että työmme ja muiden työt ovat pysyneet hyvin aikataulussa. 

Saimme rakentavaa palautetta niin lähtötietojen täydentämisestä kuin myös pohdittavaa jatkosuunnittelua varten. Tuntui kuitenkin, että opettajilta saatu palaute poikkesi toisistaan. Toisaalta se antaa tilaa tehdä omat päätökset, mutta myös tekee siitä vaikeaa.  

Kehitettävää oli paikan mittakaavaan ja toimintoihin vielä syvemmin paneutumisessa. Olimme tarkastelleet mitä toimintoja Sompasaunan alueella on, mutta emme olleet merkinneet niitä varsinaisesti mihinkään karttaan. Päätimmekin tehdä kritiikin jälkeen vielä uuden kenttäkäynnin ja selkeän kartan mitä missäkin on. Tämä tarkastelu auttoi hahmottamaan vielä paremmin paikan tiloja ja kuinka niissä liikutaan. Lisäksi tarkastelimme vielä miten alueen puut varjostavat ja kuinka laituri tulisi suunnitella auringonpaiste huomioiden. 

Eniten kritiikistä mietityttämään jäi mitä materiaalia käyttää rakenteessa. Aihetta olemme pohtineet jo aiemmin, mutta nyt siihen saatiin taas lisää kommentteja. Vaihtoehtoja, joita olemme eniten miettineet ovat jokin helposti saatava sahatavara tai vähemmän jalostettu täyspuu. Helposti saatava lauta sopisi paikkaan, koska se toistaisi alueella olevaa itsetekemistä niistä materiaaleista, joita on. Lisäksi tällaista rakennetta olisi varmasti helpointa myös paikan aktiivien ylläpitää ja tarpeen vaatiessa siirtää tai käyttää muualla materiaalina. Toinen vaihtoehto täyspuu voisi olla kiinnostava tutkittava, mutta toisaalta sopisiko se kuitenkaan paikalle?