Pilotti ohi – mitä seuraavaksi?

Viimeiset pilottitenttijät hikoilevat parhaillaan akvaarioissamme, ja kiireiset kolme viikkoa ovat vihdoin takana. Kokonaisuutena pilotti oli erittäin onnistunut, eikä suuria ongelmia ilmennyt. Kaiken kaikkiaan pilotissamme suoritettiin 35 tenttiä.

Eniten tenttijöitä miellytti tenttiakvaarion tuoma ajallinen jousto; varsinkin kesällä tenttejä on vaikea aikatauluttaa yhteen esimerkiksi töiden kanssa. Koneella kirjoittamista kiiteltiin myös, ja tenttejä suoritettiinkin keskimäärin melko nopeasti. Lisäksi tenttitilanne koettiin keskittymisen kannalta paremmaksi: “Perustentteihin liittyvät massastressailijat ja alkusähellykset jäivät pois. Paikka oli todella rauhallinen, rento ja häiriötön, tenttiin pystyi täysin keskittymään” totesi eräs pilottitenttijä.

Pilotissa ITP Book Examin suorittanut Aleksi Laitinen hehkutti erityisesti koneella kirjoittamista. Hän tekisi jatkossa vaikka kaikki tentit akvaariossa.

Pilotin lisäksi olemme keskittyneet projektiraporttiimme. Lopullinen tuotos valmistuu syyskuun puoliväliin mennessä. Omia ajatuksia olemme jo ehtineet esitellä muutamille tahoille ja esimerkiksi tämän viikon maanantaina noin 30 hengen yleisölle Startup Saunalla. Jatkamme ilosanoman levittämistä myös pienimuotoisesti syksyllä.

Mutta mitä seuraavaksi? Olemme optimistisia, ettei työmme ja raporttimme jää vain pölyttymän arkistoon. Useat tahot Aallossa ovat osoittaneet kiinnostustaan tenttiakvaarion lopullista toteutusta kohtaan, ja syksyllä aiheesta keskustellaan toivottavasti jo budjetoinnin tasolla. Lisäksi kansallisella kentällä kuohuu; usean yliopiston koalitio on aloittamassa selvitystyön uuden tenttiakvaariojärjestelmän kehitystä varten.

Mutta entä UKK? Projektimme ei lopu kuin seinään, vaan jatkamme pienimuotoisesti vielä alkusyksyn ajan. Päivitämme myös parhaamme mukaan blogia, kun mahdolliset uudet käänteet tenttiakvaarion implementoinnissa selviävät.

Kiitos vielä kaikille projektia tukeneille tahoille ja erityisesti pilotin tentaattoreille ja tenttijöille!

Posted by Antti

This entry was posted in Tenttiakvaario, UKK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *