Hero image

Ennakkotehtävä

Kirsikkapuisto

Helsinki

Roihuvuoressa sijaitsevan Kirsikkapuiston tarina alkoi siitä, kun japanilais-suomalainen yrittäjä otti Helsingin kaupunkiin yhteyttä kirsikkapuiden lahjoittamisesta. Paikaksi valikoitui Roihuvuori, jonka aurinkoiseen rinteeseen istutettiin satoja kirsikkapuita. Kirsikkapuisto valmistui vuonna 2007.

Kirsikkapuiston kunnostuksen suunnitteli Näkymä Oy. Kunnostus valmistui vuonna 2022. Kunnostuksessa Kirsikkapuiston toiminnallisuutta ja edustavuutta kehitettiin kokonaisvaltaisesti sekä erityisesti Hanami-juhlan toimintapaikkana. Hanami-juhla on japanin tärkein jokavuotinen juhla, jossa keräännytään piknikille kirsikankukinnan aikaan.

Puistolle rakennettiin viimeistelty sisääntuloaukio, jossa liuskekivetty aukio rajautuu havuistutuksiin ja kiviaiheisiin sekä japanilaistyylisen kaariaiheen läpi avautuu puiston maisema.

Puiston kaakkoisosan vesiuoma laajennettiin ja padotettiin siten, että puistoon syntyi lampimainen hulevesiuoma istutuksineen. Uoman yhteyteen suunniteltiin japanilaistyyliset puusillat, oleskelutasanteet sekä oleskeluryhmät, joista uoman maisemallisuus avautuu katsojalle. Hulevesiuoman ympärille istutetiin yhteensä 90 kappaletta eri lajisia kirsikkapuita, jalopähkinöitä sekä jalokuusia. Lammen ympäristön iiristarhaan istutettiin 2 800 kappaletta erilaisia iiriksiä. Puiston keväässä hurmaavat kukkivien kirsikoiden lisäksi 70 000 sipulikukkaa. Hulevesiuoman kunnostuksen myötä myös veden laatu paranee.

Responses

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *