Välikritiikki 13.2

Ensimmäisessä välikritiikissä kaikki esittelivät mistä aikovat tehdä harjoitustyönsä. Muiden valitsemista aiheista kuuleminen ja heidän saama palaute auttoi myös hahmottamaan omaa työtä. Kurssilla tulee kaksi työtä, joissa tutkitaan pitkospuita. Toiset kaksi työtä ovat tiivis metsä kaupungin keskellä ja päiväkodin piha. Tässä vaiheessa huomiota kiinnitettiin kritiikissä erityisesti harjoitustyön paikan valintaan. Erityisen kiinnostava oli päiväkodinpihan suunnitelma Finnoon metronaseman läheisyydessä, joka rakentamattomana alueena ehkä vielä etsii identiteettiä. Toisaalta, kuten hyvin tuli esiin, paikalla on Suomenojan lintuallas, jolla on puolestaan selkeä identiteetti. 

Oman työn esittelyn jälkeen saimme palautetta valitsemastamme paikasta sen aalto ja tuuliolosuhteiden takia. Olimme pohtineet aihetta jo valmiiksi Elinan kanssa, mutta paikka tuntui hyvältä sen sijainnin suhteessa muihin uimapaikkoihin ja näkymien puolesta. Toisaalta avomerimäiset olosuhteet pakottaisivat todella massiivisiin rakenteisiin, joka ei kuitenkaan ole tarkoituksemme. Näin alkuvaiheessa kurssia mietimmekin, että kommenttien pohjalta sijaintia voisi vielä vaihtaa.  

Lounaan jälkeen saimme ryhmä ohjausta, joka tuntui antoisalta, koska kuuli myös muiden kysymyksiä mitä ei välttämättä olisi itse osannut ajatella. Rupesimme tarkastelemaan uudelleen, minne voisimme sijoittaa uimapaikkamme. Ryhmäohjauksessa tuli esiin Sompasauna ja se tuntui kiinnostavalta aiheelta mielestämme. Sompasaunalla on omalaatuinen identiteetti ja siitä voisi saada pohjaa suunnitelmalle. 

Sompasaunan identiteetti perustuu paljon yhteisöllisyyteen, itse tekemiseen ja väliaikaisuuteen. Tuntui että uimapaikan tulisi olla monia ihmisiä palveleva ja kohtalaisen yksinkertaisista materiaaleista toteutettu. Kurssilla alusta asti on kiinnostanut erityisesti puun ja veden vuorovaikutus. Sompasaunaan liittyen muita kiinnostavia aiheita mitä tutkia työssä voisi olla uimis-/peseytymiskulttuuri sekä väliaikaisuus.