Blogin käyttö kurssin tiedottamiseen

Blogi voisi soveltua hyvin kurssin tiedottamiseen – näin ehkä voitaisiin välttyä sähköpostispämmeiltä, ja kurssin tiedot olisivat koostetusti yhdessä paikassa, jonne pääsisi käsiksi mistä vain. Yksi esimerkki tällaisesta on Berkeleyn yliopiston Information Schoolin Jenna Burrellin blogi Qualitative Research Methods -kurssilla.

Blogin käyttö tähän tarkoitukseen on sikäli myös oivallista, että blogissa on mielestäni melko helppo (ei, en nyt puhu tästä Aallon tarjoamasta blogista, ystävät hyvät, vaan aiemmin käyttämistäni blogipalveluista kuten www.blogger.com tai wordpress.com julkinen versio) säätää erilaisia oikeuksia, esim. kaikki voivat nähdä blogin, rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida, ketkä taasen voivat luoda uusia postauksia.

Jenna Burrellkin näyttää tehneen näin: hän yksin näyttäisi voivan kirjoittaa; kaikki (minäkin, täysin ulkopuolinen) voin lukea kurssin postaukset; osa kurssimateriaaleista joihin on linkit blogissa vaativat sisäänkirjautumisen (eli ne ovat ilmeisesti jaossa kurssilla mukana oleville). Burrell ei ole mahdollistanut postauksien kommentteja – tai sitten ne näkyvät vain sisäänkirjautuneille.

Olen itse ajatellut käyttää blogia ensi keväänä kurssillani mahdollisesti joko tiedottamiseen tai sitten todennäköisemmin kurssin aikana tehtävien tehtävien suorittamiseen: laitan esimerkiksi analysointitehtävän blogipostauksena ja opiskelijat tekevät analyysinsa kommentteina.

Tiedottamisessa valitsisin kyllä kommentointimahdollisuuden opiskelijoille, niin etteivät ainakaan kaikki kysyisi samoja kysymyksiä, vaan blogin tiedotuspostaukset ja kommentit ja kommentin kommentit toimisivat myös – toivottavasti – FAQ -osastona.

Tiedotus- ja tehtävä-blogit olisivat varmaankin erilliset – mutta kaksi blogia on kyllä jo vähän liikaa yhdellä kurssilla. Eli blogin käyttötapa tulisi olemaan joko tai, ei molemmat.

Posted by Tuija

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Blogin käyttö kurssin tiedottamiseen

1. Sanna says:

Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta. Ja kannatan erityisesti tuota osuutta, että itse kirjoittelet julkaisuja ja opiskelijat kommentoivat. Tuo admin-puoli ei Aallon blogeissa ole se kaikista käyttäjäystävällisin.