VirMan vuosi 2016

Bloginkin puolelta tervetuloa vuodelle 2016, joka on valtakunnallinen Vihervuosi. Innosta puhkuen myös VirMa jatkaa toimintaansa uusien ja vanhojen haasteiden parissa ja on aktiivisesti Vihervuodessa mukana.

Alkuvuoden mielenkiintoisin tapahtuma on tietysti ensi viikon Viherpäivät  10. – 11.2. Jyväskylässä. VirMa on mukana näyttelyssä tutkimustyötä esittelevällä posterilla. Ensi keskiviikkona on myös Fiksu rakentaminen -messut Kalasatamassa ja osa VirMasta on siellä mukana järjestämässä  Learning Caféeta kaupunkivihreydestä.

Maaliskuun alussa pidetään iWater-hankkeen kick off, joka virallisesti polkaisee käyntiin kaksi ja puolivuotisen tutkimushankkeen. Tavoitteena on löytää uusia, integroituja menetelmiä hulevesien hallintaan yhteistyössä Itämeren alueen kaupunkien kanssa. Tarkemmin iWaterista täällä ja varmasti vielä lisää myöhemmin blogissamme.

6.4. järjestetään puolestaan ensimmäisen tutkimushankeemme loppuseminaari. Tilaisuudessa meillä on ilo käydä läpi Koneen Säätiön rahoittamaa hankettamme ja kuulla kaupunkien puheenvuoroja siitä, miten heidän kohdealueidensa suunnittelu on edennyt ja oliko yhteistyöstämme heille hyötyä. Ja sokerina pohjalla voimme esitellä ensimmäisiä tuloksia tutkimusprojektistamme. Kannattaa merkitä päivä kalenteriin jo nyt!

Kesällä olemme kiireisiä järjestäessämme iWater hankkeeseen liittyviä kesäkursseja partnerikaupungeissamme. Kesäkoulut Gävlessä, Jelgevassa ja Tartossa ovat varmasti opettavainen kokemus meillekin.

Syksylle on luvassa seminaarimatkoja, kiivasta kirjoittamista ja tavoitteena on saada aikaan myös ensimmäisiä julkaisuja. Nopea vilkaisu tulevaan vuoteen näyttää siis kiireiseltä, mutta myös erittäin kiinnostavalta. Blogiin pyrimme päivittämään toimintamme pääpiirteet, joten sitä seuraamalla pysyt mukana. Antoisaa Vihervuotta kaikille seuraajillemme!

Posted by Elisa

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.