Tavoitteeni kurssille

Maisema-arkkitehtuurin teoria on tuntunut kiinnostavalta jo pidemmän aikaa. Ensin tutustuin arkkitehtuurin teoriaan, ehkä koska siitä on enemmän tekstiä ja arkkitehtuuri tuntuu selkeämmin miellettävältä kokonaisuudelta. Aallossa tarjotaan myös kursseja arkkitehtuurin teoriasta, jollaiselta sai hyvää pohjaa arkkitehtuurikeskustelun ymmärtämiselle. Myöhemmin olen lukenut hieman maisema-arkkitehtuuriin liittyviä teoreettisempia teoksia, harvoja kokonaan, ja toivonut löytäväni enemmän ymmärrystä omaa alaani kohtaan. Maisema-arkkitehtuuri on niin moniulotteista ja monien taiteiden risteyskohdassa, joten sen hahmottaminen on haastavaa.

Haluaisin kurssin aikana saada paremman käsityksen tämänhetkisestä maisema-arkkitehtuurikeskustelusta ja tärkeimmistä teorioista ja teoreetikoista historiassa. Haluan oppia sanoittamaan ajatuksiani ja parantaa kirjoitustaitojani lisää. Oppia ymmärtämään keskustelun kautta ja toivottavasti synnyttää etsimäni kipinän paneutua asiaan lisää.

Tavoitteeni on lukea annettuja tekstejä useamman kerran viikon aikana ja kirjoittaa blogia säännöllisesti. Aion varata 2-3 tuntia muutamana päivänä lukemiselle ja koittaa pitää siitä tiukasti kiinni. Tarkoitukseni on todennäköisesti suorittaa 5 op kurssilla, joten tekisin kaikki osat, mutta B-osion vain 1 op laajuisena.

Vastaa