Taiteen maistereita Media Lab:istä, kevät 2012

Kevät on yliopiston vuosikierrossa varsin mukavaa aikaa. Kiireistä mutta mukavaa.

Keväällä valmistuvat opiskelijat urakoivat lopputyönsä valmiiksi ja samaan aikaan valitsemme uudet opiskelijat seuraavaksi vuodeksi. Projektit ja kurssit päättyvät presentaatioihin ja kritiikkeihin. Omia urakoitaan ovat Masters of Aalto (MoA) –näyttely sekä Media Lab Demo Day.

Media Lab:issä, kuten muissakin ARTS:in yksiköissä, valmistuvat opiskelijat myös esittelevät omat lopputyönsä avoimissa ja julkisissa tarkistustilaisuuksissa. Media Lab:issa tämä tapahtuu huomenna ja ylihuomenna. Tervetuloa.

Keväällä ja syksyllä 2011 kirjasin tähän blogiini meiltä valmistuvien taiteen maistereiden lopputöiden aiheita suomenkielellä. Tänä keväänä meiltä valmistuu 12 maisteria kahdesta maisteriohjelmasta (Ma in New Media ja Sound in New Media). Uusia opiskelijoita Media Labiin valitsimme tänä vuonna 28. Syksyllä 2012 tulisi siis valmistua maistereita jotakuinkin saman verran kuin nyt keväällä.

Millaisia lopputyöt sitten ovat? Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa maisterin lopputyö voi olla teos (esimerkiksi taideteos tai design) tai tutkimus. Lopputyö kuitenkin sisältää aina kirjallisen osan. Yleensä lopputyöt ovatkin hybridejä. Ne sisältävät sekä teos- että tutkimusosuuden. Tässä tämän vuoden lista töiden tarkastajineen ja ohjaajineen.

Samy Kramer: The Spatial Aural Exciter (Sound in New Media)
Supervisor: Marianne Decoster-Taivalkoski
; Evaluators: Post Doc Researcher Till Bovermann, Media Lab and Dr, Ass Professor Taina Riikonen, Sibelius Academy.

Janne Laiho: Three Letters to A Child. Producing a documentary film with mid-range technology (Sound in New Media)
; Supervisor: Virpi Suutari;
Evaluators: Tech Manager Ilpo Kari, Media Lab and Professor in Cinematography Timo Heinänen, ARTS Film Dep.

Reha Discioglu: Exploring Interaction Design for Children’s Play (Sound in New Media)
; Supervisors: Koray Tahiroglu and Antti Ikonen
; Evaluators: Professor in Game Design Perttu Hämäläinen, Media Lab and Musician, Researcher Daniel Hug Switzerland.

Linda Söderholm: Helsinki Freezing. Interactive Installation.
B-girl’s Point of View;
Supervisors: Ferhat Sen and Pipsa Asiala;
Evaluators: Artist, Researcher Andy Best, Media Lab and PhD Annamari Vänskä, Stockholm University, Sweden.

Jari Suominen: A Software Framework for Embedded Real Time Audio Systems
; Supervisor: Markku Reunanen;
Evaluators: Doc student Roberto Pugliese, Media Lab and composer, computer artist Otto Romanowski, Sibelius Academy.

Forrest Oliphant: Meemoo: Hackable Web App Framework; Supervisors: Nuno Correia and Tarmo Toikkanen
; Evaluators: Lecturer Rasmus Vuori, Media Lab and Researcher, Interaction Designer Michihito Mizutani, Nokia Corp.

Sonja Krogius: A+ -palvelu. Kohti prosessiorientoitunutta ja opiskelijakeskeistä ohjelmoinnin opetusta;
Supervisors: Teemu Leinonen and Sini Sopo
; Evaluators: Lecturer Asta Raami, Media Lab and Researcher, M.Ed. Jari Laru, University of Oulu.

Jaana Hyvärinen: Verkostoituneet organisaatiot. Huomioita yhteistoimintaa varten suunnittelemisesta.;
Supervisor: Andrea Botero;
Evaluators: Designer Ville Tikkanen and researcher Outi Kuittinen, Demos Helsinki.

Lauri Kainulainen: Dotted Landscape. Constructive research into interactive displays in shared spaces;
Supervisor: Till Bovermann;
Evaluators: Doc student Nuno Correia, Media Lab and media artist Tim Pritlove, University of the Arts UDK Berlin, Germany.

Ilkka Olander: Muistin kerrostumia –teoksen suunnitteluprosessi ja generatiivisen suunnittelun strategia; Supervisors: Chris Hales, Rasmus Vuori and Antti Ikonen;
Evaluators: Researcher Riikka Pelo, Media Lab & ARTS Film Dep and Researcher, film maker Pia Tikka, AivoAalto research group.

Ben Dromey: Understanding Fukushima. Designing for an embodied interaction with citizen science data; Supervisors: Koray Tahiroglu and Tapio Mäkelä;
Evaluators: Artist, Researcher Andy Best, Media Lab and Professor Juha Varto, ARTS Art Department.

Markus Koljonen: Redesigning Futurice. Introducing Service Design into an Agile Software Contractor;
Supervisors: Risto Sarvas and Teemu Leinonen;
Evaluators: Researcher Juha Kronqvist, Media Lab and consultant Timo Argillander DigitalMedia Finland.

Posted by Teemu

This entry was posted in maistereita, opetus. Bookmark the permalink.