Uuden media maistereita, syksy 2011

Kirjoitin keväällä laitoksemme uusista uuden median maistereista. Keväällä valmistuneista tiedän, että ainakin muutama heistä on päätynyt jatkamaan uraansa start-up yrityksessä (esim. Sofanatics ja Zipipop, muutama työskentelee isossa yrityksessä (esim. Veikkaus) ja osa omassa suunnittelutoimistossa tai vapana suunnittelijana. Kaikilla lienee riittävästi töitä. Taiteen kentällä ainakin Reetta Neittaanmäki ja Petri Ruikka ovat olleet paljon esillä.

Opettajalle on aina ilo kuulla, että ihmisillä joiden kanssa on saanut työskennellä tovin menee hyvin.

Maistereita meiltä valmistuu keväällä ja syksyllä. Ensi maanantaina tarkastamme taas viisi lopputyötä. Töiden joukosta löytyy — näin vapaasti suomennettuna — teoreettinen tutkimus tunteiden vaikutuksesta sävellystyöhön, tutkimus musiikillisista ja taiteellisista töistä ja käytännöistä joissa fyysisiä objekteja käytetään musiikillisen merkityksen luomiseen, kokeellista suunnittelua sisältävä tutkimus tekstiilin käytöstä elektronisena käyttöliittymänä, kokeellisia tuotantoja sisältävä tutkimus sisällöntuotannosta kupolinäytölle (digitaalinen planetaario), sekä suunnittelua sisältävä tutkimus kansalaisjärjestöjen verkkoläsnäolosta.

Töiden tarkastustilaisuudessa jokaista työtä käsitellään tunti. Aluksi tekijä esittelee työnsä 20 minuutissa. Tämän jälkeen tarkastajat voivat esittää kysymyksiä ja kommentoida työtä. Tilaisuus ja keskustelu ovat avoimia kaikille. Tervetuloa!

Tässä vielä päivän ohjelma ja tilaisuuden perustiedot:

MA Thesis Presentations in new Media and Sound in New Media / Fall 2011

Monday 21.11.2011 9-15, in the 4th floor lecture room 4319
Hämeentie 135 C, Helsinki

9-10
Mikko Pykäri: Emotion Differentiation. Four stages of emotion differentiation in an emotionally influenced process of composing.
Advisor: Samu Mielonen
Evaluators: Jukka Purma Media Lab and Kimmo Lehtonen University of Turku

10-11 (note: Svetlana graduates from Sound in New Media Program)
Svetlana Maras: Embodied Composition. Treatment and meaning of physical object in experimental music and sound art.
Advisors: Marianne Decoster-Taivalkoski and Andrew Bentley
Evaluators: Koray Tahiroglu Media Lab and James Andean Sibelius Academy

11-12
Ramyah Gowrishankar: Designing Fabric Interactions. A study of knitted fabrics as an electronic interface medium.
Advisors: Katharina Bredies and Till Bovermann
Evaluators: Kati Hyyppä Media Lab and Meg Grant New Zealand/ Netherlands

– – – 12-13 Lunch Break – – –

13-14
Jonathan Cremieux: Fulldome content production. A bricoleur’s approach.
Advisor: Markku Reunanen
Evaluators: Nuno Correia Media Lab and David Beining University of New Mexico/ Advanced Graphics Lab AGL

14-15
Elise Liikala: NONPROFIT ORGANIZATIONS AND THE WEB. A Case Study: Redesigning sos-lapsikyla.fi
Advisor: Teemu Leinonen
Evaluators: Asta Raami Media Lab and Ilpo Kiiskinen Amnesty International

Posted by Teemu

This entry was posted in maistereita, opetus. Bookmark the permalink.