Kevään satoa: taiteen maistereita uuden median alalta, kevät 2011

Yliopistossa satoa niitetään pääosin kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Näin ainakin Taideteollisessa korkeakoulussa jossa perinteisesti valmistutaan lukukausien päättyessä.

Yhdessä valmistumisella nähdään pedagogista arvoa. Yhteisen “tahdin” ansioista voimme pitää jokaisen maisterin kanssa julkisen opinnäytetyön esittelytilaisuuden johon kutsumme sekä työn tarkastajat että ohjaajat. Omalla laitoksellani tapana on ollut, että toinen tarkastaja tulee ns. koulun ulkopuolelta ja toinen laitoksen sisältä. Tällä tavalla pidämme yhteyttä “kenttään” ja “varmistamme laatua”, kuten nykyisin on tapana sanoa. Tämän kevään opinnäytetöiden esittelyihin menee kaksi päivää.

Otsikossa mainitulla “kevään sadolla” en tietenkään tarkoita opiskelijoita tai suoritettuja tutkintoja vaan heidän opinnäytetöitään. Sain nimittäin juuri PDF:änä kaikki MA in New Media ohjelman lopputyöt tai siis niiden kirjalliset osuudet. Muutamat niistä tunnen paremmin koska olen ohjannut töiden tekemistä tai sitten opiskelijat ovat osallistuneet seminaariini. Osan töistä näen nyt ensimmäistä kertaa.

Töiden selailu on aina yhtä jännittävää. Vaikka töiden kirjalliset osuudet eivät anna kaikista töistä — joista monet sisältävät myös teososuuden — kuin jonkinlaisen haalean kuvan koko opinnäytetyöstä, on niiden selailu tavattoman kiinnostavaa: mitähän opiskelijat ovat taas keksineet?

Töiden joukosta löytyy — näin vapaasti suomennettuna — tutkimus elokuvan tietokoneavusteisesta kvantitatiivisesta analyysistä, digitaalinen animaatioinstallaatio, tutkimus tarinankerronnasta verkossa tapahtuvan promootion välineenä, tutkimus siitä mitä tapahtuu digitaaliselle omaisuudellemme ja identiteetillemme kun kuolemme, tutkimus asiantuntijaviestinnästä luovassa suunnittelutyössä, sovellus musiikin säveltämiseen ajatuksen voimalla, audio-visuaalinen performanssi joka tutkii abstraktin visuaalisen musiikin ja tanssin konvergenssia sekä digitaalinen työväline henkilökohtaisen ajanhallintaan.

Hienoja töitä. Kuten edellä mainitsin opinnäytetöiden esittelytilaisuus on julkinen. Tervetuloa! Tässä kutsu ja “tarkemmat speksit”:

Media Lab Master’s Thesis Presentations Spring 2011
2.5.2011 at 10.00 / 3.5.2011 at 10
Media Lab 4th floor lecture room, TAIK, Hämeentie 135 C

MASTER’S THESIS PRESENTATIONS
MEDIA LAB SPRING2011

Monday 2.5.2011

10-11.00
Gökçe Taskan: Computational Abstraction of Films for Quantitative Analysis of Cinematography
Supervisor: Markku Reunanen

11-12.00
Reetta Neittaanmäki: Lilliputti. Digitaalista animaatioinstallaatiota rakentamassa
Supervisors: Kai Lappalainen and Katriina Ilmaranta

LUNCH BREAK

13-14.00
Pekka Hartikainen: Stories matter. The Use of Storytelling in Music Artist Promotion
Supervisors: Mika Tuomola and Antti Ikonen

14-15.00
Pii Paappanen: Digitaalinen kuolema
Supervisors: Teemu Leinonen and Tarmo Toikkanen

15-16.00
Tapani Jämsen: Asiantuntijaviestinnän kehittäminen. Parantamisehdotuksia luovaan suunnitteluun.
Supervisor: Teemu Leinonen

Tuesday 3.5.2011

10-11.00
Dimitri Paile: Brain Music – musical output by thought
Supervisors: Antti Ikonen and Marianne Decoster-Taivalkoski

11-12.00
Petri Ruikka: Arch of Neo. Audiovisual Performance and Video Work Exploring the Convergence Between Abstract Visual Music and Dance
Supervisor: Nuno Correia

LUNCH BREAK

13-14.00
Anusha Iyer: Time & Tide. Designing a time management system
Supervisor: Rasmus Vuori

Everybody is welcome!

Posted by Teemu

This entry was posted in maistereita, opetus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Kevään satoa: taiteen maistereita uuden median alalta, kevät 2011

1. anna arsniva says:

Ajatasainen aikataulu kevään lopputyöpresentaatioihin täällä: