Kurssin päätös

Kurssi on tullut loppuunsa, ja näin ollen myös tämä projekti loppuu ainakin kurssin osalta. Nähtäväksi jää, jatketaanko ohjelman parissa toimintaa jollakin ryhmän osajoukolla. Luultavasti ainakin ohjelmamme jatkaa elämäänsä projektiaiheemme ideoineen Kirsi Peltosen taidetta ja matematiikkaa yhdistävällä kurssilla. Mahdollisia muita jatkosuuntia ja mahdollisuuksia on käsitelty aiemmassa postauksessa. Olemme tehneet paljon työtä projektin eteen, joten toivottavasti keksimme jonkin mielekkään tavan jatkaa ainakin jollakin tapaa sen kanssa.

Koko ryhmämme on tyytyväinen siihen, mitä olemme saaneet aikaan tämän kevään aikana. Ohjelma on saanut paljon positiivista palautetta ja on ollut rohkaisevaa, että olemme saaneet jotakin konkreettista ja uutta aikaan. Vielä kuitenkin paranneltavaa riittäisi ja varsinaiseksi kaupalliseksi tuotteeksi ohjelmamme ei ole valmis. Kuitenkin olemme siitä ylpeitä.

Kurssin aikana olemme saaneet myös kunnian tavata erilaisia asiantuntijoita ja saaneet apua heiltä projektissamme. Suuri kiitos heille! Asiantuntijahaastattelut ja tapaamiset ovat olleet uusia kokemuksia ryhmän jäsenille ja ne ovat olleet yksi kurssin parhaista ja opettavaisimmista kokemuksista.

Myös kuviosuunnitteluun perehtyminen on ollut antoisaa ja olemme oppineet paljon perehtymällä ennestään tuntemattomaan alaan. Vieraaseen alaan tutustuminen on avannut myös silmiä oman asiantuntemuksen ja vahvuuksien kannalta. Onkin ollut ilahduttavaa nähdä kurssin aikana, että omilla tiedoilla ja taidoilla on jotakin tarjottavaa muille.

Saimme paljon palautetta ja kehitysehdotuksia tekemistämme käyttäjätestauksista. Kiitokset kaikille kurssin aikana ohjelmaa kokeilleille ja siitä palautetta antaneille! Aitojen ihmisten rehellinen palaute on auttanut näkemään monta asiaa, joille itse olimme saattaneet sokeutua ohjelmaa kehittäessä. Olemme oppineet monta asiaa käyttäjätestauksen tärkeydestä yrityksen ja erehdyksen kautta kevään aikana. Projekti on myös kehittänyt ryhmän jäsenten silmää siinä, mitä kannattaa ihmisiltä kysyä ja missä kannattaa luottaa omaan intuitioon ohjelman kehittäjänä.

Kiitokset molemmille tämän blogin aktiivisille lukijoille. Tämä on luultavasti viimeinen postaus tähän blogiin. Kevät on ollut antoisa, nyt on aika aloittaa kesän vietto ja siirtyä kohti uusia, enemmän tai vähemmän epämääräisiä haasteita. Alla liitteenä loppuraporttimme. Hyvää kesää!

Symmetr.io -tiimi

Loppuraportti.pdf


Responses
Write your thoughts...Your email will not be published

Comment

Name

Website