Symmetrioiden yksinkertaistamista ja ansaintamalli!

Ryhmämme viikko alkoi yhdessä työskentelyn osalta tiistaina, kun “brainstormasimme”, miten eri symmetrioita voisi kommunikoida käyttäjille mahdollisimman ymmärrettävästi ja selkeästi. Lähdimme ratkomaan ongelmaa ensiksi kuvailemalla jokaisen eri symmetrian ominaisuudet ja piirtämällä niistä yksinkertaiset kuviot. Ajatuksena oli, että voisimme yhdistellä symmetrioita kategorioiksi niiden ominaisuuksien mukaan. Näiden ominaisuuksien ei välttämättä tarvitse olla matemaattisia vaan voivat hyvin olla myös sellaisia, että miten ihminen usein näkee kuviot. Ajattelimme, että näin käyttäjät myös ymmärtäisivät symmetrioiden ryhmittelyn paremmin. Pääsimme melko pitkälle symmetrioiden kuvaamisessa ja saimme jotain ideaa kategorioista. Tämä ajatustyö oli kuitenkin yllättävän aikaa vievää ja jatkamme sitä ensi viikolla.

IMG_3938

Ryhmässä pohtimisen jälkeen olemme saaneet päätettyä Symmetr.io ansaintamallin perustan. Ansaintamalli on luotu tulevaisuutta varten ja emme kaikkia sen vaatimia osia ehdi tämän kurssin puitteissa toteuttaa. Ansaintamallin visualisoinnissa käytämme board of innovation- työkalua ja tämä kuva löytyy blogin lopusta.

Tärkeimmät sidosryhmämme ovat yritykset, yliopistot ja muut oppilaitokset ja yksityisasiakkaat. Päätuotteemme tulee olemaan tietokoneelle meidän verkkosivuilta ladattava ohjelmisto, jolla käyttäjä voi hahmotella erilaisia symmetrioita. Tämä työkalu on suunnattu taiteilijoille, joiden tulee töissään luoda yhtenäisiä kuvioita. Ohjelmistoa myydään kuukausimaksulla niin, että yksityishenkilö voi ostaa ohjelmiston normaalin version hintaan 3,99e kuussa ja yritykset voivat ostaa työntekijöidensä käyttöön ohjelmiston proversion hintaan 8,99e kuussa per lisenssi. Proversio sisältää joitakin lisäominaisuuksia normaaliin verrattuna ja hinta on korkeampi myös siksi, että näemme, että yrityksillä on varaa maksaa ohjelmistosta enemmän.

Lisäksi tulemme tekemään ohjelmistosta mobiiliapplikaatiot yleisimmille alustoille ja tämän applikaation käyttäjä voi ladata ilmaiseksi. Applikaatio tulee olemaan melko suppea ja enemmänkin kuvilla leikkimiseen tarkoitettu. Applikaation idea strategiassamme on nostaa tuotteemme ja yrityksemme tunnettavuutta. Applikaation voi ladata mobiililaitteiden applikaatiokaupoista.

Jaamme ilmaiseksi korkeakouluille ja muille oppilaitoksille, jotka voivat käyttää ohjelmistoa opetuksessaan, ohjelmiston studentversiota. Tässä ideana on, että nostamme firmamme ja tuotteemme tunnettavuutta ohjelmiston potentiaalisissa tulevaisuuden käyttäjissä. Jos, he jo koulussa tottuvat käyttämään työkaluamme he haluavat todennäköisesti jatkaa sen käyttämistä myös töissään. Lisäksi meillä on vielä oma ulkoistettu IT-tuki, joka vastaa esim. meidän omien nettisivujen servereistä.

Uskomme ryhmämme kanssa vahvasti, että tämä olisi paras mahdollinen ansaintamalli tulevaisuuden yrityksessä, joka rakentuisi prototyyppimme pohjalle. Tuotteiden tarkkaa hinnoittelua tulemme vielä pohtimaan, kun saamme lisää potentiaalisten asiakkaiden mielipiteitä. Tämän kurssin aikana tulemme siis todennäköisesti luomaan desktopapplikaation, emmekä vielä mobiiliversioita. Keskitymme vahvasti ohjelmiston käytettävyyteen, joka todennäköisesti vie valtaosan loppukevään ajasta. Tämä on kuitenkin meistä hyvä pohja, jolle yritystä voi alkaa rakentaa!

Business model blocks template