Kuudes viikko, esityssessio 3 ja käyttäjätestausta

Tällä viikolla olemme tehneet ensimmäisiä epävirallisempia käyttäjätestauksia ohjelmallamme ja palaute on ollut enimmäkseen positiivista. Pääosin olemme onnistuneet yllättämään testaajat ohjelman helppokäyttöisyydellä ja sillä, miten hauskaa sillä on ollut kokeilla ja leikkiä. Tämä oli odotusten mukaista, sillä kukin ryhmän jäsen on vuorollaan uppoutunut leikkimään ohjelmallamme.

Saadussa palautteessa on ollut myös lukuisia kehitysehdotuksia. Olemme tyytyväisiä saamiimme ehdotuksiin, ja osa niistä on jo sisällytettykin ohjelmaan. Käyttäjät toivoivat esimerkiksi kevyitä kuvanmuokkausominaisuuksia, kuten taustavärin valitsemista, mikä on nyt sisällytetty uusimpaan versioon. Myös hahmottelukehikko on nyt valittavissa symmetriatilassa käyttöön, mikä oli käyttäjien toive.

Päällimmäinen palaute kuitenkin useimmilta testaajilta oli symmmmetrioiden hämmentävä ja epäintuitiivinen nimeäminen. Tällä hetkellä symmetrioita kommunikoidaan käyttäjille ensisijaisesti matemaattisella orbifoldinotaatiolla, mikä jo pelkän nimensä puolesta kuulostaa monimutkaiselta ja tylsältä. Ja monimutkaisuus ja tylsyys on juuri sen vastakohta, mitä tavoittelemme, joten aiomme työstää tätä puolta ohjelmassa toden teolla.

 

ryhmäkuva-1140x855

Tämänkertaista esitystämme olimme harjoitelleet enemmän kuin viimeksi. Edellisellä kerralla emme tavanneet esityksen suunnittelun merkeissä lainkaan, ja esityksessäkin oli paikalla vain 2 jäsentä. Tällä kertaa kuitenkin tapasimme esityksen tiimoilta aiemmin tällä viikolla, ja suunnittelimme yhdessä, mitä haluamme kertoa esityksessä. Esitys sujui hyvin, Niklas hoiti pääpiirteissään puhumisen tekemänsä kalvoesityksen pohjalta. Saimme esityksestä ja projektin vaiheista hyvää palautetta. Esityksen rakennetta ja kalvoja kehuttiin selkeiksi ja havainnollistaviksi. Kalvojen taustoina oli sovelluksellamme tehtyjä kuvia. Myös kysymyksiä riitti esityksen jälkeen. Palautteesta kävi ilmi, että seuraavaksi meidän kannattaa keskittyä lisää käyttäjätestaukseen sekä käyttöliittymän kehitykseen. Näistä pointeista olemme itse samaa mieltä. Myös pääkohderyhmä tulisi onnistua rajaamaan paremmin kuin vain “suunnittelijat”.

Tällä viikolla sovellukseen on tehty paljon uusia ominaisuuksia käyttöliittymän puolelta. Käyttöliittymästä voi nyt valita symmetrian tyypin (kaikki 17 erilaista tyyppiä on toteutettu), siirtää koko symmetriakuvaa, siirtää symmetriakehystä, muuttaa kuvan zoomaustasoa, muuttaa symmetriaperusalueen skaalaustasoa ja rotaatiota, muuttaa taustaväriä sekä selkeämmin rajata symmetrian perusaluetta myös symmetriakuvan yhteydessä. Alla kuvia käyttöliittymästä sekä muutamista tekemistämme symmetriakuvista. Voisi sanoa että kokonaisuudessaan sovellus kehitys on jo nyt yllättävän pitkällä. Parametreja joiden mukaan symmetria määräytyy, voi myös jo nyt säätää reaaliaikaisesti samaan aikaan kun tarkastelee syntyvää symmetriakuvaa, mikä tekee sovelluksen käyttämisestä hyvin mielenkiintoista ja hauskaa.

Sovelluksen käyttöliittymää:

Näyttökuva-2017-03-09-kello-23.50.19-1-1140x713

Optimized-Näyttökuva-2017-03-09-kello-23.50.28-1-1140x713

Sovelluksella luotuja symmetriakuvia:

Optimized-Näyttökuva-2017-03-07-kello-19.35.21-1140x692 Optimized-Näyttökuva-2017-03-08-kello-16.59.29-1-1140x692

Näyttökuva-2017-03-07-kello-19.55.50-1140x692

ceci2 boko-mori


Responses
Write your thoughts...Your email will not be published

Comment

Name

Website