Ensimmäiset toiminnallisuudet!

Viidennellä viikolla onnistuimme luomaan ohjelmaamme hieman toiminnallisuutta, tästä suurin kiitos kuuluu Antille! Pystymme nyt tuomaan kuvan ohjelmaan ja käyttämään sitä joidenkin symmetrioiden perusalueena. Lisäksi, ohjelmassa on muutama muu ominaisuus ja nyt tehtävänä on luoda vielä lisää ominaisuuksia. Uskomme, että ominaisuuksien luominen onnistuu jatkossa ilman suurta työtä, koska nyt osaamme niitä toteuttaa. Olemme innoissamme, että olemme onnistuneet toiminnallisuuksien luomisessa näinkin nopealla aikataululla! Alla video toiminnallisuudesta. (PS. Music all rights reserved)

Nyt aiomme jatkaa ohjelman käyttöliittymän ja käytettävyyden kehitystä, sillä sehän on ollut yksi meille tärkeimpiä osa-alueita alusta asti. Selvitämme ja pohdimme, mikä olisi paras tapa esittää loppukäyttäjälle eri mahdollisuuksia hyödyntää symmetrioita ja mikä olisi mukavin ja helpoin tapa käyttää itse ohjelmaa. Tässä riittää jonkin verran pohtimista, sillä ryhmällekin eri symmetriaryhmien tunnistaminen tuottaa toisinaan vaikeuksia ja haluaisimme pystyä kommunikoimaan käyttäjille symmetrioita mahdollisimman selvästi ilman matematiikkaa ja monimutkaisia merkintöjä.

Käyttöliittymän teknisessä toteutuksessa on vielä monia haasteita, sillä käyttöliittymien toteutus on ryhmäläisille jossain määrin tuntematonta maaperää, mutta usko omaan tekemiseen on tässä kuitenkin vahva.

Kun olemme saaneet ohjelman hieman käytettävämpään kuntoon, aloitamme käyttäjätestaukset. Tämä tulee olemaan erittäin jännittävä vaihe, sillä haluammme luoda ohjelman, jonka käytöstä nautitaan. Lisäksi testaajilta saatava palaute varmasti antaa meille paljon lisää kehitettävää ja parannettavia ominaisuuksia, joita emme itse edes keksisi toteuttaa. Pyrimme sopimaan ensimmäisen käyttäjätestauksen todennäköisesti viikolle 11, olemme saaneet kontaktihenkilöltämme yhden haastateltavan. Lisäksi yritämme etsiä lisää haastateltavia.

Tällä viikolla ryhmän mielessä on pyörinyt myös tuotoksemme ansaintamalli. Emme ole vielä onnistuneet kirkastamaan itsellemme, mikä olisi potentiaalisesti paras tapa alkaa tehdä tuottoa ja näin saada täysi hyöty irti projektista. Tästä syystä ansaintamallin pohdinta jatkuu ja etsimme innokkaasti uusia ideoita.

sdr


Responses
Write your thoughts...Your email will not be published

Comment

Name

Website