Neljäs viikko, esityssessio 2

Perjantaina 24.2. pidimme toisen esityksen projektistamme muille kurssilaisille. Esittelimme lyhyesti projektin tähänastisen etenemisen, siis sen mistä lähdimme, missä nyt olemme ja mihin toivomme olevamme menossa. Erityisesti koetimme painottaa yleisölle sitä, että kohderyhmämme on suunnittelijat ja taiteilijat, mikä rajaa ohjelmamme suunnittelua merkittävästi.

Yleisö antoi kiinnostavaa palautetta esityksestämme ja projektistamme. Saimme ehdotuksen yleisöltä pluginin tekemisestä jo valmiiseen kuvanmuokkaustyökaluun. Tätä olimme harkinneetkin jo aiemmin, mutta olemme päätyneet oman ohjelman tekemiseen (ainakin näin prototyyppi-vaiheessa). Uskomme, että omassa erillisessä ohjelmassa saamme haluamamme ominaisuudet helpoiten käytettäväksi, eikä tuotoksemme ole tuhansien alasvetovalikoiden ja klikkausten takana piilossa.

Esityksen yleisö myös muistutti siitä, että taiteilijat ja suunnittelijat eivät ole todellakaan homogeeninen ryhmä, mikä on syytä pitää mielessä. Meitä kannustettiin haastattelemaan useita taidehenkisiä ihmisiä juuri tätä varten.

Myös yhteyshenkilömme Kirsi Peltola oli paikalla esitystilaisuudessa. Kirsi kertoi, että hänen taiteilijayhteyshenkilönsä Laura on kirjoittamassa kirjaa, joka liittyy ilmeisesti kangaspainantaan. Hän on kuulemma sisällyttämässä kirjaansa lukua matematiikasta, johon projektimme voisi jollain tapaa liittyä. Tämä sai meidät innostumaan yhä enemmän hänen tapaamisestaan. Tarkoituksena onkin koittaa tavata Laura mahdollisimman nopeasti, jotta pääsemme keskustelemaan tarkemmin projektistamme, hänen ideoistaan sovellukseemme liittyen, ja jakamaan tietoa symmetrioiden matematiikasta hänelle.

sdr
Perjantaina oli ensimmäinen kerta kaikki ryhmän jäsenet eivät päässeet paikalle.

Yksi keskeisimmistä ongelmista on ollut alustava prototyypin toiminnallisuuden varmistaminen ryhmämme työkoneille. Ongelman lähteenä olivat kukin ryhmäläisten erilaiset käyttöjärjestelmät – käytössä olivat niin Macit, Linuxit, että Windows ja kukin vaati oman aikansa. Myös eri OpenGL versiot aiheuttivat pienoista hämmennystä ja ongelmia. Lopulta tämäkin ongelma ratkaistiin. Koska yhteyshenkilömme kertoi taiteilijoiden käyttävän pääasiassa Mac tietokoneita, oli tärkeää saada ohjelma kääntymään myös OS X käyttöjärjestelmällä. Nimenomaan ohjelman konfigurointiin OS X käyttöjärjestelmälle meni kaikista eniten aikaa. Nyt kuitenkin ohjelma on saatu toimintaan kaikilla käyttöjärjestelmillä, ja kaikki ryhmän jäsenet pääsevät aloittamaan tarkemman ohjelmaan tutustumisen ja toiminnallisuuden toteuttamisen.


Responses
Write your thoughts...Your email will not be published

Comment

Name

Website