Kolmas viikko ja aiheen rajaaminen

Tällä viikolla pureuduimme aiheen tarkkaan rajaamiseen, jota varten teimme myös työsuunnitelma (Linkki työsuunnitelmaan löytyy blogin lopusta). Olemme melko tyytyväisiä, että olemme mielestämme pystyneet rajaamaan aiheen hyvin ja selkeästi. Ohjelma tulee olemaan taitelijoille ja suunnittelijoille sunnattu symmetrioiden hahmotusohjelma, joka auttaa heitä työskentelyprosessissa. Myös työnjako on sujunut hyvin ja kaikille on alkanut muodostua melko luonnollisesti rooli projektissa. Lisäksi he, jotka koodaavat ovat saaneet ohjelmointiympäristön toimimaan ja ensi viikolla pääsemme aloittamaan ohjelmoinnin toden teolla. Kaikki muut tulevat koodaamaan ainakin jonkin verran paitsi Niklas, jonka vastuut painottuvat projektin vetämiseen ja liiketoimintamallien pohtimiseen. Ohjelma tullaan toteuttamaan C++ kielellä hyödyntäen OpenGL ohjelmointirajapintaa.

Mietimme myös mahdollista liiketoimintamallia, joka voisi perustua prototyyppiimme.  Tässä Business Model Canvas siitä (Löytyy myös työsuunnitelmasta). Liiketoimintamme tulee perustumaan ohjelmiston koodaukseen, ylläpitoon ja kehitykseen, sekä myyntiin ja markkinointiin. Tuotetta myydään lisenssipohjaisesti ja siitä on muutama eri versio, joiden hinnat vaihtelevat. Mobiiliapplikaatio tulee olemaan ilmainen. Tuotteemme avulla taitelija pystyy hyödyntämään symmetrioita systemaattisesti ja tehokkaasti ja hahmottelemaan itselleen erilaisia toteutuksia. Tällä hetkellä moni taitelija tekee työvaiheitaan käsin ja muilla perinteisillä menetelmillä, mikä on melko epätehokasta. Lisäksi ohjelman kautta käyttäjä ymmärtää eri symmetrioiden mahdollisuudet. Ohjelmamme erottuu kilpailijoista sen käytettävyyden osalta. Suunnittelijan ei tarvitse ymmärtää matematiikkaa pystyäkseen hyödyntämään ohjelmaa.

Screen Shot 2017-02-17 at 3.15.21 PM

Lisäksi tapasimme toisen kerran kontaktihenkilömme. Esittelimme hänelle ideamme, mihin suuntaan lähtisimme kehittämään ohjelmistoa ja hän oli tyytyväinen ideaamme. Lisäksi saimme arvokasta opetusta symmetrioista ja niiden logiikasta! Kokonaisuuten viikko oli tuottoisa ja innostava. Uskomme, että kevään työnteosta tulee mielekästä ja kiinnostavaa!

Linkki työsuunnitelmaan:

Työsuunnitelma.pdf

 

IMG_3617


Responses
Write your thoughts...Your email will not be published

Comment

Name

Website