Ensimmäinen työpäivä

Tämä blogi liittyy Perustieteiden korkeakoulun SCI-projektikurssiin. Tänne ilmestyy projektin etenemisestä viikottaisia postauksia. Ryhmäämme kuuluvat Antti Hatanmaa, Doha Sowrov, Juho Piikki, Niklas Hellström ja Tatu Hyytiäinen. Ryhmässämme Doha ja Juho opiskelevat pääaineenaan tietotekniikka, minkä lisäksi Juholla on opintoja arkkitehtuurista, mikä tuo varmasti hyödyllisiä näkökulmia projektiamme varten. Antti ja Tatu taas opiskelevat Matematiikka. Lisäksi Niklas opiskelee Informaatioverkostojen linjalla. Olemme kaikki kandiopintojemme loppuvaiheessa.

426014660_15874535691161675576

Projektin aiheena on kehittää jollekin alustalle ohjelma, jota esimerkiksi graafiset suunnittelijat voivat hyödyntää erilaisten symmetrioiden tutkimiseen ja hyödyntämiseen, tai ohjelma joka jollain muulla tavalla hyödyntää matemaattisia symmetrioita eri asioiden visualisointiin tai esittämiseen.

Tapasimme tänään ryhmän kesken ensimmäistä kertaa ja sovimme kurssin suorittamisen käytännön asioista. Loimme yleistä kommunikaatiota varten Telegram-ryhmän jo eilen, ja tänään otimme käyttöön Trello-tehtävänhallintajärjestelmän sekä Github-repositorion versionhallintaa varten.

Aamulla käytimme lyhyen hetken aiheesta keskustelemiseen ja ongelmankuvauksen tarkentamiseen. Keskustelimme myös toistemme mielikuvista projektiaiheeseen liittyen. Ryhmätehtäväesityksessä kuulimme hyviä pointteja niin yleisöltä, ryhmän jäseniltä kuin kurssin henkilökunnaltakin. Päivän aikana olemme luonnollisesti myös tutustuneet toisiimme – ryhmässä vaikuttaa olevan eri pääaineiden opiskelijoita sopivassa suhteessa. Iltapäivä kului Energy Garagella, joka vaikuttaa energiavoimaiselta pöhinäpaikalta!

Olemme pohtineet symmetrian merkitystä mahdollisille loppukäyttäjille, designereille ja muille – ja mitä se merkitsee meille itsellemme. Alussa keskityimme tasosymmetriaan, mutta mietimme myöhemmin myös mitä muuta symmetria voisi tarkoittaa – kenties mitä merkitystä symmetrialla on suurten datavirtojen analysoinnissa. Projektin lopputuotteesta on ollut monia ideoita, mutta emme lyöneet lukkoon vielä mitään. Luomme jonkinlaisen graafisen ohjelmistotuotteen, mutta emme ole kuitenkaan vielä päättäneet sovelluksen tarkempaa tyyppiä.

Sovimme alustavasti eri vastuualueista, ja moni koki, että voi työskennellä useammankin eri aiheen parissa. Toistaiseksia ainoat selkeästi määritellyt roolit ovat, että Doha keskittyy ohjelmointiin ja Niklas on projektijohtaja. Muut roolit selkiytyvät luultavasti yhdessä projektisuunnitelman kanssa vielä ensi viikon aikana.