Projektipäivitys

Tällä viikolla pyrittiin tarkentamaan käsitystä sovelluksen asiakkaista / loppukäyttäjistä. Tavoitteena ei ole luoda suunnittelutyökalua, vaan sovellus, jolla käyttäjä pystyy symmetrioihin liittyviä tehtäviä ratkaisemalla oppia symmetrioiden mahdollisuuksia ja rajoituksia. Mahdollisia loppukäyttäjiä ovat näin ollen yksityishenkilöt, jotka haluavat syventää tai testata osaamistaan symmetrioihin liittyen. Sovellus ei ole rajattu vain tietynlaisille käyttäjille, mutta käyttäjistä oletetaan erottuvan kaksi selkeää ryhmää: symmetrioista kiinnostuneet suunnittelijat ja symmetrioiden matemaattisesta taustasta ja ryhmäteoriasta kiinnostuneet. Suunnittelijat haluavat nähdä symmetrioiden mahdollisuudet ja esimerkkejä niiden käytöstä ja siten käyttää sovellusta inspiraation lähteenä työssään. Matematiikasta kiinnostuneet haluavat puolestaan nähdä miten visuaaliset symmetriat liittyvät matemaattiseen teoriaan. Sovelluksen tavoitteena on olla helposti lähestyttävä ja esittää symmetriat havainnollistavasti ja selkeästi. Käyttäjä voi halutessaan saada lisätietoa ratkaisemansa tehtävän matemaattisesta taustasta.

Sovelluksen ansaintamallia mietittiin myös tällä viikolla. Alustava ajatus on, että helpoimmat tehtävätasot ovat ilmaisia, ja monimutkaisempiin symmetriaryhmiin liittyvät tehtävät vaativat maksullisen lisenssin tai sovelluksen. Näin ollen kaikki pääsevät kokeilemaan tehtäviä, minkä toivotaan herättävän käyttäjässä tarpeeksi kiinnostusta, jotta tämä maksaisi täydestä versiosta.

Tavoitteena on haastatella mahdollisia loppukäyttäjiä ja esitellä tehtävätyyppejä ja esimerkkejä tehtävistä. Haastatteluissa kerätään palautetta tehtävien kiinnostavuudesta ja siitä, kuinka todennäköisesti henkilöt olisivat valmiita maksamaan sovelluksen käytöstä.