Edistystä

Alkusanat

Viime perjantain esitys onnistui hyvin. Esitys oli sujuva ja hyvin jäsennelty. Kurssihenkilökunta vaikuttaa olevan tyytyväisiä projektin edistymiseen, ja erityisesti he ovat pitäneet siitä, että olemme ottaneet aikaisin yhteyttä golfklubeihin.

Vastauksia golffareilta ja golfklubeilta

Haastattelimme viime viikolla useaa golffaria ja saimme lisää vastauksia eräältä golfklubilta. Haastatteluissa tuli ilmi, että pelaajat ovat erittäin kiinnostuneita vihreistä vaihtoehdoista. Jäsenet eivät ole kiinnostuneita maksamaan erikseen lisämaksuja, mutta pienelle hinta lisäykselle vuosittaiseen jäsenmaksuun oli kannatusta. Golfklubilta saimme kuukausikohtaisen erittelyn sähkönkulutuksesta. Kesäisin kulutus oli korkein. Sähköä kului vesipumppuihin, mutta niiden osuus oli kuitenkin vain 10%. Suurin syöppö oli heidän arvion mukaan klubirakennuksen lämmitys. Tämä pisti meidät ajattelemaan, että kannattaisiko aurinkolämpöön perehtyä enemmän.

Perjantain sessio

Tänään saimme Jannelta tärkeitä vinkkejä aurinkopaneeleista. Aurinkopaneeleille ei ole odotettavissa suuria teknologisia harppauksia, joten käyttöönoton odottaminen ei todennäköisesti ole kannattavaa. Hän mainitsi myös siitä, että mitä enemmän tuottamasta energiasta pystyy itse kuluttamaan, sitä halvemmaksi se tulee.

Projektisuunnitelman mukaisesti olemme kuluneen viikon aikana lähteneet luomaan liiketoimintamallia (alla). Saimme myös laskettua minkälainen järjestelmä pystyy pyörittää tehokkaasti viiden golfauton jatkuvaa latausta.

BMC

Kuva: liiketoimintamalli. Huomioithan myös päivitetyn BMC-mallimme.

Projekti on hyvällä mallilla, olemme päättäneet, että tarjoamme aurinkoenergiaan perustuvia palveluja, jotka räätälöidään golfklubien tarpeiden ja mahdollisuuksien mukaan. Golfklubi vaikuttaa olevan kiinnostunut projektistamme, aiomme olla heihin aktiivisesti yhteydessä, ja kysellä mielipiteitä ajatuksistamme ja ratkaisuistamme.

Mitä teemme seuraavaksi?

Aloitimme tänään seuraavan esityksen valmistelua, sitä olisi tarkoitus yhdessä ensi viikolla työstää. Pyrimme päivittämään ja tarkentamaan projektisuunnitelmaa, nyt kun projektin etenemisestä on tarkempaa tietoa. Ensi viikolla olisi myös aiheessa aloittaa nettisivujen tekeminen. Olemme yhteydessä erään golfklubin klubiravintolan pitäjään ja tarkennamme laskelmia golfklubin energiankulutuksen mukaisiksi. Toivomme saada lisää mielipiteitä golffareilta ja klubeilta.

Fun Fact of the Day

Kaikki maapalloon tulevan energian yhteenlaskettu määrä on 3,900,000 EJ (10^18 J). Se on 40000 kertaa enemmän, kuin Yhdysvaltojen vuosittainen kulutus ja 8000 kertaa koko maapallon kuluttama energia.

Posted by Marcos Ryhänen Rodellas

This entry was posted in Tilannekatsaus. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *