Edistystä

Alkusanat

Viime perjantain esitys onnistui hyvin. Esitys oli sujuva ja hyvin jäsennelty, ja kurssihenkilökunta vaikuttaa tyytyväiseltä projektin edistymiseen. Erityisesti he pitivät siitä, että olemme ottaneet aikaisin yhteyttä golfklubeihin.

Vastauksia golffareilta ja golfklubeilta

Näyttökuva 2017-03-30 kello 14.07.16 Näyttökuva 2017-03-30 kello 14.07.23 Näyttökuva 2017-03-30 kello 14.07.28 Näyttökuva 2017-03-30 kello 14.07.33

Haastattelimme viime viikolla useaa golffaria ja saimme lisää vastauksia eräältä golfklubilta. Haastatteluissa tuli ilmi, että pelaajat ovat erittäin kiinnostuneita vihreistä vaihtoehdoista. Jäsenet eivät ole kiinnostuneita maksamaan erillisiä lisämaksuja, mutta he olivat myöntyväisiä kohtuulliselle hinnanlisäykselle vuosittaiseen jäsenmaksuun. Lisämaksusta jäsenet voisivat esimerkiksi ladata sähköautojaan klubin aurinkopaneeleilla tuotetulla sähköllä. Saimme eräältä golfklubilta kuukausikohtaisen erittelyn sähkönkulutuksesta. Kesäisin kulutus oli oletetusti korkein. Suurin sähkösyöppö oli heidän arvionsa mukaan klubirakennuksen lämmitys. Tämä herätti tiimissämme ajatuksia siitä, kannattaisiko aurinkolämpöön perehtyä enemmän. Lisäksi sähköä kului esimerkiksi vesipumppuihin, osuuden ollessa noin 10 %.

Perjantain sessio

Tänään saimme Jannelta tärkeitä vinkkejä aurinkopaneeleista. Aurinkopaneeleille ei ole odotettavissa suuria teknologisia harppauksia, joten käyttöönoton lykkääminen ei liene kannattavaa. Esille tuli myös se, että mitä enemmän tuotetusta energiasta voi itse hyödyntää, sitä halvemmaksi se tulee.

Projektisuunnitelman mukaisesti olemme kuluneen viikon aikana alkaneet suunnitella liiketoimintamalliamme (alla). Saimme myös laskettua, minkälainen järjestelmä voisi mahdollistaa tehokkaasti viiden golfauton jatkuvan latauksen.

BMC

Kuva: liiketoimintamalli. Huomioithan myös päivitetyn BMC-mallimme.

Projekti on hyvällä mallilla. Olemme päättäneet, että tarjoamme aurinkoenergiaan perustuvia palveluja, jotka räätälöidään golfklubien tarpeiden ja mahdollisuuksien mukaan. Yhteistyöklubimme vaikuttaa olevan kiinnostunut projektistamme, ja aiomme olla heihin aktiivisesti yhteydessä ja kysellä mielipiteitä ajatuksistamme ja ratkaisuistamme.

Mitä teemme seuraavaksi?

Aloitimme tänään seuraavan esityksen valmistelua, ja jatkamme sen työstämistä ensi viikolla. Pyrimme päivittämään ja tarkentamaan projektisuunnitelmaa, kun projektin etenemisestä on tarkempaa tietoa. Ensi viikolla aloitamme myös projektimme nettisivujen tekemisen. Olemme yhteydessä erään golfklubin klubiravintolan pitäjään ja tarkennamme laskelmia golfklubin energiankulutuksen mukaisiksi. Toivomme myös saavamme lisää mielipiteitä golffareilta ja klubeilta.

Fun Fact of the Day

Kaikki maapallolle tulevan energian yhteenlaskettu määrä on 3,900,000 EJ (10^18 J) vuodessa. Se on 40000 kertaa enemmän, kuin Yhdysvaltojen vuosittainen kulutus ja 8000 kertaa koko maapallon kuluttama energia.

Posted by Marcos Ryhänen Rodellas

This entry was posted in Esityssessio, Tilannekatsaus. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *