Ensimmäinen tapaaminen

Tapasimme ensimmäistä kertaa ryhmän kanssa ja tutustuimme toisiimme. Totesimme nopeasti, että meillä on pääaineittain hyvin diversifioitu ryhmä: kaksi tietotekniikan ja yksi tuotantotalouden opiskelija sekä fyysikko ja systeemianalyytikko. Ryhmässämme on kolme golfia harrastavaa jäsentä ja yksi, joka on itse asentanut aurinkopaneeleja kotikäyttöön. Vaihtelevia ideoita jokaisesta näkökulmasta saadaan siis varmasti.

Tällä kokoonpanolla ideoita tulikin runsaasti. Lyhyessä ajassa ehdimmekin ideoida uusia aurinkoenergialla toimivia innovaatioita, kuten internetiin kytkettyä lyöntilaskentajärjestelmää väylillä, itseajavaa golfkärryä ja aloituspaikalla olevaa informaatiojärjestelmää, joka parantaa golffarin pelikokemusta tarjoamalla ajantasaisia kenttä- ja tuulitietoja.

Tämän lisäksi mietimme, kuinka aurinkovoimaa voitaisiin hyödyntää klubiympäristössä. Ideoitamme olivat muun muassa klubitalon katon vaihtaminen aurinkovoimaa tuottavaan kattopeltiin, aurinkopaneelien sijoittaminen golfautojen katoille sekä teiden ja parkkipaikan asfaltin vaihtaminen kestävään aurinkopaneeliin. Tämän lisäksi tutkimme mahdollisuutta vaihtaa kentänhoitokoneet sähköisiksi, mikä säästäisi luontoa sekä lisäisi pelaajien kokemusta äänettömyyden takia.

Trendejä analysoidessamme päädyimme siihen, että puhtaan ja uusiutuvan energian kysyntä jatkuu, ja golfin suosio lisääntyy tulevaisuudessa. Tämän lisäksi aurinkoenergian tehokkuus paranee, hinnat laskevat ja uusia innovaatioita syntyy jatkuvasti. Aloimme miettiä uusiutuvan energian roolia projektissamme sekä toteutusten hintaa ja realistisuutta. Tämän lisäksi pohdimme, miten pelaajat suhtautuisivat siihen, että kaikki mahdollinen tila kentällä täytettäisiin aurinkopaneeleilla, ja miten välttäisimme esteettisyyden katoamista.

Ennen seuraavaa ryhmätapaamista (ensi viikon perjantaita) otamme yhteyttä eri golfkenttiin ja kysymme muutaman kysymyksen energiakuultuksesta: ovatko kentät miettineet aurinkoenergian käyttöä ja onko aihepiiriin ylipäänsä kiinnostusta. Lisäksi pidämme kirjaa uusista ideoista, jotta voimme ryhmänä perjantaina keskustella asiasta. Olemme myös olleet yhteydessä projektin yhteyshenkilöömme ja sopineet tapaamisesta, jotta voimme käydä ideoita läpi hänen kanssaan ja tarvittaessa karsia niitä.

Kokoonpano

• Opiskelutausta
  • Miksi tämä projekti?
  • Mitä odotat projektilta?
  • Oma rooli tiimin sisällä

Aleksi

Pääaine tietotekniikka, sivuaine informaatioverkostot. Valmistun kandidaatiksi tänä keväänä. Olen heiluttanut golfmailaa kaksivuotiaasta asti, jonka vuoksi projekti herätti kiinnostukseni. Olen myös tehnyt tutkimusta yliopistolla energiankulutukseen liittyen, joten aihe oli minulle luonnollinen valinta. Roolini projektissa on olla yhteydessä golfklubeihin ja vastata graafisesta mallinnuksesta ja brändimme rakentamisesta. Olen myös vastuussa sivustostamme (solargolf.info).

Marcos

Tietotekniikka, sivuaineena opiskelen tuotantotaloutta ja tarkoituksena olisi valmistua kesään mennessä. Vihreä energia on lähellä sydäntäni. Golfkenttien hyödyntäminen aurinkoenergian tuottajana vaikutti kiinnostavalta projektiaiheelta. Odotan projektin olevan kiinnostava. Ryhmätyöt ovat opettavaisia ja uusiin ihmiseen on aina hauska tutustua. Tulen hoitamaan laskelmia järjestelmän kustannustasoista. Pyrimme Aleksin kanssa hyödyntämään tietotekniikan osaamista nettisivujen pystytyksessä.

Markus

Pääaineena systeemianalyysi, sivuaineena tuotantotaloutta. Pelaan golfia kesäisin, nyt viides vuosi edessä. Olen kiertänyt paljon eri kenttiä Uudenmaan alueella, koska kotikenttä ei ole lähialueella, ja näin toivon tuovani paljon kokemusta golfkentistä ja klubeista. Tämän lisäksi vihreä energia ja kestävä kehitys on erittäin kiinnostavaa mielestäni, ja olen paljon seurannut aurinkoenergian kehitystä. Suunnitelmana on pitkään ollut oman aurinkopaneelin kokoaminen mökille, sivuprojektina. Odotan saavani enemmän tietoa aurinkoenergiasta ja yrittäjyydestä osana ryhmää. Tämän lisäksi tällainen poikkitieteellinen ryhmätyö on erittäin opettavainen SCI:n yhteisestä osaamisesta ja hyödyllinen uusien kontaktien luomisessa. Roolini projektissa on olla yhteydessä golffareihin ja osana laskelmien tekemisestä, erityisesti sähkötuotannon mallintamisesta.

Sampsa

Opiskelen kolmatta vuotta teknillistä fysiikka ja sivuaineena toimii tietotekniikka. Golfia en ole kuuna päivänä pelannut. Sen sijaan enegia-ala on lähellä sydäntä ja Aurinko on minusta lupaava tulevaisuden sähköntuottaja. Tämä yhdistettynä epätavalliseen sovellukseen, golfkenttiin, tekee tästä rojektista minulle mielekkään. Ryhmässä toimin lähinnä yleismiehenä ja tiedonetsijänä.

Tomi

Tuotantotalouden opiskelija, sivuaineena bioinformaatioteknologia. Sitten kun en enää osu liikkuvaan palloon (esim. koripallo ja squash), siirryn golfiin. Tällä hetkellä HCP on 46. Koska haluan elää pitkän ja hyvän elämän, minulle on tärkeää pitää planeetta kunnossa. Siispä tämä uusiutuvaan, puhtaaseen energiaan liittyvä projekti sopii minulle mainiosti.

Toimin ryhmän vetäjänä, eli huolehdin ryhmän tapaamisten järjestämisestä ja projektin etenemisestä. Lisäksi tehtäviini kuuluu myös esimerkiksi projektin liiketoimintamallin kehittäminen.

Posted by Markus Wilkman

This entry was posted in Tilannekatsaus. Bookmark the permalink.