Ensimmäinen tapaaminen

Tavattiin eka kerta ryhmän kanssa ja tutustuttiin toisiimme. Todettiin nopeasti että meillä on hyvin diversifioitu ryhmä pää-aineeltaan, kaksi TIK:iläistä ja TUTA:lainen, fyysikko ja systeemianalyytikko, yhtä kutakin. Kokemukseltaan ryhmässä löytyy kolme golfia pelaavaa ja yksi joka on itse asentanut aurinkopaneeleja kotikäyttöön, eli vaihtelevia ideoita jokaisesta näkökulmasta saadaan varmasti.

Tällä vaihtelevalla ryhmällä tulikin idea toisen perään. Lyhyessä ajassa ehdittiin miettiä uusia innovaatioita kuten elektronista lyöntilaskentajärjestelmää väylällä joka olisi yhteydessä nettiin, aurinkovoimalla toimivaa golfkärryä joka automaattisesti seuraa omistajaansa moottorin avulla ja aloituspaikalla olevaa informaatiojärjestelmää joka parantaa golfarin kokemusta tarjoamalla ajantasaisia kenttä- ja tuulitietoja elektronisesti, aurinkopaneelien tarjoamalla energialla.

Tämän lisäksi mietittiin miten aurinkovoimaa voitaisiin integroida golf kenttiin. Tästä muun muassa klubitalon katon vaihtaminen aurinkovoimaa tuottavaan kattopeltiin, aurinkopaneelien sijoittaminen golfautojen katoille sekä teiden ja parkkipaikan asfaltin vaihtaminen kestävään aurinkopaneeliin. Tämän lisäksi tutkittiin mahdollisuutta vaihtaa kentänhoitokoneet sähköisiksi, mikä säästäisi luontoa sekä lisäisi pelaajien kokemusta äänettömyyden takia.

Trendejä analysoidessamme päädyttiin siihen että puhtaan ja uusiutuvan energian kysyntä jatkuu, kun taas golfin trendi ei tulisi laskea. Tämän lisäksi aurinkoenergian tehokkuus paranee ja hinnat laskevat, sekä uusia innovaatioita tulee jatkuvasti. Tästä ruvettiin miettimään uusiutuvan energian roolia meidän projektissamme sekä hintaa ja realistisuutta että tällaista projektia toteutettaisiin oikeasti. Tämän lisäksi kävi mielessä miten pelaajat suhtautuisivat siihen jos täytetään kaikki mahdollinen tila kentällä aurinkopaneeleilla, ja miten vältetään esteettisyyden katoamista.
Ennen seuraavaa ryhmätapaamista (ensi viikon perjantaita) otetaan yhteyttä eri golfkenttiin ja kysytään muutama kysymys energiakuultuksesta, ovatko ne miettineet aurinkoenergian käyttöä ja onko kiinnostusta asiasta. Tämän lisäksi pidetään kirjaa uusista ideoista jotta voidaan ryhmänä perjantaina keskustella asiasta. Ollaan myös oltu yhteydessä meidän yhteyshenkilöön ja sovittu tapaaminen, jotta saadaan ideat kunnolla mietittyä läpi ja karsittua.

-Markus

Posted by Markus Wilkman

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.