Iha Finaalis

Viikko käynnistyi kenraaliharjoituksella, joka sujui ihan mallikkaasti. Hiottavaa ja kehitettävää esityksessä kuitenkin oli Grande Finalen suurta esitystä varten. Kolmen minuutin aikaraja annetulle esitykselle todettiin olevan todella anteeksiantamaton ja aika loppui kesken selvästi liian nopeasti. Esityksen rakenteesta saadun palautteen ja oman analyysin perusteella ongelman määritykseen käytettyä aikaa päätettiin pienentää ja siirtää huomiota enemmän kohti tarjoamaamme ratkaisua, jonka tietenkin pitää jäädä katsojille päällimmäiseksi mieleen.

Esityksen lisäksi Grand Finalea varten työstettiin ryhmän posteria, joka olisi näkyvästi esillä ryhmän ständillä. Posterin luonnos oli tehty käsin kynällä digitaalisesti Photoshopin avulla ja nyt se enää oli määrä viimeistellä Inkscape-ohjelmaa käyttäen täysin lopulliseen muotoonsa. Posterista saadun palautteen avulla sen värisävyjä hienosäädettiin vielä viime hetkillä, jotta tekstin ja taustan välinen kontrasti saataisiin niin suureksi, että teksti ja kuvat olisi helppo erottaa tummemmasta taustasta. Kuvan valmiista posterista printattuna löytää alhaalta. Posteri keräsi kurssin finaalissa paljon kehuja esimerkiksi värimaailmastaan ja siitä, että kaikki kuvat ja muutkin posterin elementit oli toteutettu itse.

A1-kokoinen tulostus ryhmämme posterista.

A1-kokoinen tulostus ryhmämme posterista.

Prototyyppiin ei viimeisellä viikolla ennen palautusta enää tarvinnut tehdä muutoksia, vaan selainpohjaisen sovelluksen todettiin toimivan jo moitteitta ja olevan valmis esittelyä varten.

Prototyypin perusominaisuuksien käytöstä kuvattiin vielä viimeisellä viikolla video, jonka voi katsoa täällä . Kiinnostunut lukija voi myös (rajoitetun ajan) kokeilla selainsovellusta osoitteessa packpeople.herokuapp.com.

Muuten viikko kului pitkälti loppuratkaisun tekemiseen. Erityisesti viimeisen validaatiokierroksen päättäminen ja tulosten analysoiminen vei paljon aikaa. Verkkolomakekysely-muotoisesta datasta jalostettiin paljon erilaisia kuvaajia, joiden avulla oli kohtalaisen helppo analysoida potentiaalisten lähetysten vastaanottajien ja kuljettajien mieltymyksiä ja tapoja. Tutkimus osoitti jo aikaisempiakin havaintojamme täydentäen, että suurin osa ihmisistä todella olisi valmis poikkeamaan työmatkansa varrelta muutamia satoja metrejä pientä korvausta vastaan. Suurin osa ihmisistä myös mielti pakettiautomaatit helpoksi ja toimivaksi ratkaisuksi, mikä on ratkaisumme osalta erittäin keskeinen ja mieluisa tieto.

Viimeinen tärkeä elementti viimeisellä kurssiviikolla oli aiheen antajan kommenttien ja palautteen saaminen ja liittäminen raporttiin. Palaute oli erittäin positiivista ja tarjosi jossain mielessä enemmänkin, kuin alkuperäinen tehtävänanto ohjeisti. Logistiikan virtoja oli yhdistelty älykkäästi siten, että lopputuloksena oli toimiva palvelu, jota siivitettiin konkreettisella tuottella eli selainkäyttöisella sovelluksella. Sovellusta pidettiin selvänä, eleganttina ja toimivana. Tarkemmin saadusta palautteesta voi lukea loppupalautuksesta.

Pidimme koko kurssin viimeisen kokouksemme Grande Finalea edeltävänä päivänä, jolloin teimme viimeiset pienet muutokset esitykseemme saamamme palautteen perusteella. Suunnittelimme myös ständin sisällön ja pidimme huolta, että ständillä on koko ajan tarpeeksi asiantuntijoita, demoläppäreitä ja suklaata.

Itse Grande Finale oli miellyttävä kokemus. Esitys sujui suunnitellusti ja eteni rauhallisen varmasti, huolimatta alun meistä riippumattomista teknisistä ongelmista.  Monilla kävijöillä tuntui oikeasti olevan kiinnostusta myös Packpeoplea kohtaan tarjolla olleiden suklaiden lisäksi, joten ständillä ei missään vaiheessa ehtinyt pitkästyä. Ryhmä 22 kiittää mielenkiinnosta ja siirtyy seuraavaksi miettimään tenttejä ja uuden vuoden tuomia haasteita.

Kiitos!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *