Vähiin käy – Viikon 47 yhteenveto

Jo suorastaan perinteeksi muodostuneeseen tapaan kokoonnuimme heti viikon aluksi maanantaina keskustelemaan tulevan viikon tai oikeastaan koko loppukurssin agendasta. Odotettu kurssin Grand Finale häämötti enää vain muutaman viikon päässä ja kyseisen tilaisuuden kenraaliharjoitukseen oli enää alle viikko aikaa. Kaikesta huolimatta tapaaminen sujui varsin leppoisissa tunnelmissa, sillä melkein kaikki projektin osa-alueet olivat hyvin
aikataulussa, ja edistyivät tasaista tahtia.

Koska edellisiin validointikierroksiin oli jo sisältynyt käyttäjätestausta sekä selainsovelluksen, että fyysisten pakettien kuljetuksen kannalta ja myös kivijalkaliikkeiden omistajia oli haastateltu, päätettiin vielä suorittaa lomakemuotoinen nettikysely. Kyselyllä pyrittiin validoimaan muun muassa packpeoplen toiminnan mielekkyyttä lähetysten vastaanottajien näkökulmasta, mitä ei vielä ollut aikaisemmin tarkemmin selvittetty. Kyselyn vastausten analysointi on vielä käynnissä ja tuloksista kerrotaan tarkemmin viimeistään loppupalautuksessa.

Edellisellä viikolla sovittu asiantuntijahaastattelu professori Mikko Jääskeläisen kanssa käytiin muutaman ryhmäläisen voimin torstaina. Keskustelu oli vahvasti ajatuksia herättävä, sillä asiantuntijapalaute poikkesi huomattavasti edellisistä haastatteluista. Saimme hyviä huomioita esimerkiksi ideastamme hyödyntää pakettiautomaatteja sekä tuoda alustamme heti monen eri firman (kivijalkakaupan) käyttöön.

Loppuviikosta saimme myös kommentteja edellisellä viikolla suunnitellusta posterista. Palaute oli suurimmalti osin positiivista, mutta sisälsi muutaman oleellisen kehitysehdotuksen, joiden pohjalta posteri oli mielekästä muuntaa luonnoksen bittikarttaformaatista tulostuksen kannalta järkevämpää vektorigrafiikkamuotoon. Tällä hetkellä posteri odottaa vielä viimeisiä muutoksia tekstiensä osalta ollen muuten tulostusvalmis.

Ryhmän prototyypin osalta koettiin jännittäviä hetkiä kun toistaiseksi erillisinä projekteina eläneet selainsovellus ja reititysalgoritmi saatiin viimein puhumaan samaa kieltä ja kommunikoimaan keskenään. Ratkaisussamme sovellukset ovat edelleen irrallisina toisistaan ja elävät eri palvelimilla. Selainsovellus kysyy tarvittaessa reittitietoja reititysalgoritmilta verkon yli.

Lähetys selainsovelluksessa. Reitti on reititysalgoritmin tuottama.

Lähetys selainsovelluksessa. Reitti on reititysalgoritmin tuottama. Klikkaa täysikokoista kuvaa varten.

Viikko huipentui jo aikaisemminkin mainittuun kenraaliharjoitukseen, missä ryhmä pääsi esittelemään työnsä tuloksia muulle kurssille kolmeminuuttisen myyntipuheen avulla. Puhe videoitiin ja sen voi halutessaan katsoa täällä.

Nyt alkava viikko tulee käsittämään erinäisten osa-alueiden viimeistelyä ja hienosäätöä. Suurin työpanos tarvitaan tietenkin loppupalautuksen työstöön, mikä vaatii tekstin lisäksi myös muuta tukimateriaalia, kuten videoesittelyn palvelustamme/demostamme. Myös Grand Finalen esitys kokeenee muutoksia kenraaliharjoituksen kokemusten ja muiden ryhmien esitysten inspiroimana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *