Toisen iteraation lopettelua

Taas yksi viikko vierähti ja toinen iteraatio lähestyy loppuaan. Kokoonnuimme tiistaina miettimään toisen iteraation viimeisiä askeleita ja kurssin lopun aikataulua. Ajattelimme, että toinen iteraatio on nyt saatava valmiiksi, jotta ehdimme tehdä suunnitellun kolmannen iteraation ennen kurssin loppua. Siten päätimme käynnistää käyttäjätestauksen pikimmiten. Käyttäjätestausta varten prototyyppiin täytyi tehdä muutamia pieniä viilauksia. Teimme To Do -listat kuluvalle viikolle, seuraavalle ja sitä seuraavalle viikolle, jonka lopussa odottaakin jo loppuraportin palautus.

Mietimme tapaamisessa myös ongelman lopullista muotoilua. Mietimme tilannetta kaikkien sidosryhmiemme näkökulmista ja päädyimme seuraavaan muotoiluun: “Verkko-ostosten kuljetusketjun alussa kuluu liikaa aikaa ja resursseja”. Tämä ongelman muotoilu kumpusi pitkälti edellisen viikon kivijalkaliikkeiden haastatteluista.

Aikaa kuluu liikaa kahdesta syystä. Ensinnäkin kivijalkaliikkeessä voi olla sen verran vähän työntekijöitä, että lähetykset kannattaa viedä Postiin vasta illalla. Tämä hidastaa lähestysten liikkeelle saamista. Toinen syy on se, että lähetykset jatkavat matkaa Postin toimipisteestä kohti logistiikkakeskusta vain tiettyyn aikaan päivästä, jolloin lähetykset joutuvat odottamaan myös toimipisteessä useita tunteja. Paketit saisivat “varaslähdön” PackPeople -palvelussa, kun liikkeen ohi kulkeva henkilö nappaisi paketin mukaansa ja veisi hänen matkan varrellaan olevalle pakettiautomaatille. Tämä näkyisi paketin vastaanottajalle nopeana, mutta kuitenkin kustannustehokkaana palveluna. Resursseja kuluu liikaa, sillä liikkeen työntekijät joutuvat käyttämään työaikaansa kävellessään eestaas Postin toimipisteelle. Pahimmillaan kauppa on sen aikaa tyhjänä, jolloin saatetaan menettää potentiaalinen asiakas.

Tiistain tapaamisen jälkeen työskentely jatkui erillään. Teimme prototyyppiin pieniä muutoksia ja saimme käyttäjätestauksen tehtyä onnistuneesti. Myös posterin luonnos oli työn alla, sillä se pitää palauttaa jo ensi maanantaina. Lisäksi aloitimme lopullisen raportin työstämisen, jotta sen kanssa ei tulisi kiire. Otimme myös yhteyttä tuotantotalouden laitoksen professori Mikko Jääskeläiseen, jotta saisimme häneltä asiantuntijapalautetta seuraavalla viikolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *