lähestymistapoja

Viime viikolla kävimme välikritiikissä läpi kaikkien työohjelmat. Oli erittäin mielenkiintoista kuulla, mitä muut ovat suunnitelleet tekevänsä. Eroja lähestymistavoista löytyi paljon; osa oli lähtenyt mielenkiintoisesta paikast tai tilasta ja pohtinut sen mahdollisuuksia muuntua leikin ympäristöksi, kun taas toiset olivat valinneet teeman tai aiheen, jota aikovat lähteä toteuttamaan jossakin sopivassa ympäristössä.

Oma suunnitelmani putoaa ensimmäiseen kategoriaan. Kaartin Lasaretin pihaan kurkistellessani ja aiempia kokemuksia muistellessani minulle tuli vahva tunne juuri paikkaan liittyen ja halusin lähteä pohtimaan, minkälaisia mahdollisuuksia sen ”leikittämiseen” löytyisi. Olen käynyt Kaartin Lasaretin sisäpihalla vain kerran aiemmin, vuoden 2016 taiteiden yönä, jolloin kortteli oli muutettu salaiseksi puutarhaksi, jossa valot, sirkustaiteilijat ja juhlaväki loivat taianomaisen tunnelman. Tahtoisin toisintaa ripauksen tästä tunnelmasta suunnitelmassani.

Kaartin lasaretin korttelissa Taiteiden Yöna 2016

Olen kahlannut läpi valtavan määrän tausta-aineistoa ja ideoita pulpahtelee mieleen, kuin sieniä sateella, mutta toistaiseksi niihin on vaikea tarttua. Aion toteuttaa lähipäivinä tarkentavan tutkimusretken alueelle ja toivon sen kiteyttävän ajatuksia hieman.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *