Loppupohdinta

Kevät meni nopeasti. Tämän kurssin intensiivisin osuus sijoittui osaltani jo alkuvuodelle, jolloin perjantait olivat täynnä kiinnostavia luentoja kurssin aiheisiin liittyen. Päiviin oli saatu koottua kiinnostavia luennoitsijoita, joiden aiheista kertyi paljon muistiinpanoja. Huhtikuussa antoisaksi osoittautui saamelaisten kulttuurimaisemaan perehtyminen Ealli biras -nimisen teoksen kautta. Myös muiden kirjallisuus esitelmiä oli kiinnostavaa seurata, ja talteen jäi hyödyllisiä julkaisuja, joihin osaa nyt tarvittaessa palata.

Itse suunnitteluosuuteen en kurssilla osallistunut, mikä alkuvuodesta hieman harmitti kurssin kiinnostavan aiheen vuoksi, mutta oli hyvä että voimavaroja tuli säästettyä muuhun. Muiden töitä oli kiinnostava seurata ja kaikki tuntuivat saavan aikaan hienoja kokonaisuuksia ja mukavan erilaisia töitä!

Mukavaa, että kerrankin käsiteltävä kohde sijoittui tuntemattomammalle alueelle – usein tuntuu, että kursseilla pyöritään lähinnä pääkaupunkiseudulla. Myös matkailijanäkökulma oli hyvä sekä tärkeä: Suomeen matkustetaan ulkomailta erityisesti Lappiin ja lisäksi kotimaanmatkailu on lisääntynyt. Lisäksi on tietenkin tärkeää, että paikalliset otetaan huomioon ja mukaan suunnitteluun. Erityisesti Lapissa tämä korostuu jo siksikin, että siellä on otettava huomioon saamelaisuus ja sen erityispiirteet, etenkin nykyisen Saamenmaan alueella, mutta toki myös sen ulkopuolella.

Hyvä, että tälle kurssille sai osallistua myös erityistyön muodossa. Paljon tuli opittua, vaikkei suunnittelutyötä tullutkaan tehtyä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *