Grand Finale

Projektikurssimme lähestyy loppuaan ja niin tuli myös aika esitellä lopullista aikaansaannostamme. Kurssimme huipentumana toimi kurssin projektien Grand Finale -tapahtuma Aalto-yliopiston Kandidaattikeskuksessa osana yliopistomme laajempaa kevään 2017 Aalto Festival -tapahtumakokonaisuutta. Grand Finalessa esittelimme tuotostamme kaikille kiinnostuneille niin omalla ständillämme kuin lisäksi myös lyhyen pitch-tyylisen puheen muodossa. Ja kiinnostusta myös riitti! Oli mukava huomata, että useat kurssimme ulkopuolisetkin tapahtumassa kävijät halusivat kuulla lisää tuotteestamme ja varsinkin vielä melko tuntemattoman painetun elektroniikan ominaisuuksista, joita mielellämme esittelimme.

Ständi

Ständillemme olimme tuoneet ryhmämme käytössä olleen mustesuihkutulostimen, jonka olimme liittäneet tietokoneeseen. Näin pääsimme esittelemään tekemäämme painetun elektroniikan suunnittelusovellusta ja sitä olisi myös helppo kaikkien halukkaiden itse kokeilla. Lisäksi vieraat pääsivät tutustumaan tämän tekniikan hyödyntämiin erilaisiin materiaaleihin ja valmiisiin mallipainoksiin.

Ständi

Ryhmämme ständi Grand Finalessa.

Meille oli tärkeää, että vieraat pääsisivät ständillämme itse testaamaan omien piirien piirtämistä ja he saivat ne myös tulostaa. Sovelluksemme löytyy verkosta ja sitä pääsee jokainen vapaasti kokeilemaan tämän linkin takaa (sovellus toimii parhaiten Chrome-selaimessa).

Lopullinen painetun elektroniikan piirtosovelluksemme.

Tulostettuja piirejä varten meillä oli lisäksi tavallisia elektroniikkakomponentteja mukanamme, ja varsinkin tavallisen LED-valon ja nappipariston avulla sai helposti testattua oman piirinsä toimivuutta sytyttämällä piiriin yhdistetyn lampun.

Ständillä kaikki halukkaat saivat siis testata aikaansaannostamme sekä kuulla meiltä esittelijöiltä lisää aiheestamme. Pääsimme näin vastailemaan moniin kysymyksiin kurssin aikana saamamme kokemuksen pohjalta. Oli kuitenkin tärkeää, että myös nopeasti paikalla käyvät ihmiset sekä he jotka halusivat saada aiheestamme yleiskuvan ennen kuin viitsivät tulla meille juttelemaan saisivat nopeasti projektimme perusidean selville. Laadimme ständille siis myös posterin projektituotoksestamme, jossa esittelemme sekä työstämämme ongelman kuin myös laatimamme ratkaisun. Posterista voi nopeasti lukaista työmme pääpointit ja tustua aiheeseen.

posteri

Posteri ideoimastamme painetun elektroniikan opetuspaketista.

Pitch

Ryhmästämme Olli ja Pasi pitivät lyhyen eli noin kolmen minuutin pitchauksen aiheestamme tapahtumavieraille ja toisille projektiryhmille. Pitchaus sujui oikein mallikkaasti ja tapahtumavieraillekin toivottavasti jäi tarinastamme mieleen kuinka koulujen opetuksen modernisointi on nykyään yksi tärkeä kehityskohde ja kuinka helposti osana tätä voidaan mysö elektroniikan opetusta ratkaisumme turvin kehittää. Koko esityksen voit käydä katsomassa linkin takaa.

Olli ja Pasi pitämässä ryhmän pitch-esityksen.

Loppuraportti

Nyt kurssin päättyessä julkaisemme vielä loppuraportin, josta pääsee lukemaan koko kurssin aikana kokemaamme oppimisprosessia ja ryhmän sekä lopputuotteen kehityksen vaiheita. Kurssin aikana olemme havainneet painetun elektroniikan mustesuihkutulostimella varsin toimivaksi tekniikaksi esimerkiksi monenlaiseen elektroniikan demoiluun ja toivottavasti työstämme kurssilla on jatkossa hyötyä niin mahdollisesti aiheesta jatkaville ryhmille kuin ihan kaikille kiinnostuineille opiskelijoille kunhan laitteisto saadaan koululla hyötykäyttöön.