Finaalin kenraaliharjoitus ja viimeistelyä

Projektikurssimme tulee päättymään Grand Finale -tapahtumaan, jossa esittelemme lopulta lopullisen aikaansaannoksemme kurssin aikana työstämästämme aiheesta. Osana tätä finaalia on pitch-esitys oman aiheen ja ratkaisun nopeaan esittelyyn tapahtuman yleisölle. Kokoonnuimmekin ennen esityksen kenraaliharjoitusta ryhmän kanssa käymään yhdessä läpi esityksen pointit, jotka haluamme tuoda kuulijalle esille, ja tekemään puheen taustalle kalvot tukemaan pääpointteja. Kuulija voi olla joku, jolla ei entuudestaan vielä ole juurikaan mitään mielikuvaa projektiaiheestamme.

Itse kenraaliharjoituksen jälkeen kävi selväksi, että lisäharjoittelua vielä tarvitaan lopulliseen esitykseen valmistauduttaessa ja saimme lisäksi hyviä parannusehdotuksia esityksen sisältöön. Lopulliseen pitchaukseen panostammekin vielä rakentamalla puheesta paremmin ytimekkään tarinan kuulijalle ja esittelemme työmme tärkeyden ja pääpointit kiinnostavammin kuin yhtenä tiiviinä infopakettina.

Rakentamamme peruskoulujen elektroniikan opetuksen uudistamiseen tähtäävä painettua elektroniikkaa hyödyntävä koulujen palvelupaketti on jo finaalia varten ollut pääosin valmis, mutta nyt saimme myös lopulliset viimeistelyt tehtyä paketin ehkä olennaisimpaan osaan eli verkkosovellukseen. Laatimamme sovellus on myös se osa pakettia, jota mielellämme mustesuihkutulostimen ohella esittelemme finaalissa. Sovelluksen teknisistä ominaisuuksista löytyy ryhmältämme postaus jo hieman aiempaa, mutta tämä esitteli vasta pääosin sovelluksen toimintojen taustaa. Lisänä tuolloin esittelemäämme sovelluksen vaiheeseen ohjelmaamme on nyt lisätty valmiit mallit komponentti- ja piirivalikoihin, joista helposti voidaan lisätä malli kankaalle tulostettavaksi tai muokkauksia varten. Lisäksi näiden muokkaamiseen soveltuvat säätöominaisuudet kuten kierrot, siirrot ja koon muokkaukset saatiin valmiiksi sekä piirtotyökalut viimeisteltiin. Ehkä kuitenkin näkyvin ja yksi tärkeimmistä uudistuksista on sovelluksen ulkoasun päivittäminen siistimpään ja selkeään lopulliseen muotoonsa. Ulkoasu on tärkeä sovelluksen lopullisia käyttäjiä eli oppilaita ajatellen, koska hyvin monimutkaiset ja epäselkeät ohjelmat koetaan usein luotaantyöntäviksi, jos ei niiden opetteluun jaksa panostaa. Ulkoasuun saatiin mielipiteitä ja parannusehdotuksia aivan oikealta sovelluskehityksen parissa työskentelevältä ohjelmistosuunnittelijalta ja ammattilaisen mietteet otettiinkin hyvin mielin vastaan. Lopullisen sovelluksemme pääsee näkemään ja kokemaan sekä kurssin finaalin sisällöstä lukemaan seuraavasta postauksestamme!