4. Esitys

Tänään 31.3. esittelimme projektimme protoilun nykyisen tilan muille kurssin ryhmille. Kerroimme mitä kaikkea peruskouluille suunnattu painetun elektroniikan opetuspakettimme oikein tulisi pitämään sisällään sekä mitä olemme nyt saaneet aikaan ja miten.

Tässä ohessa videoitu esitykseemme:

Saimme palautetta ja mietteitä kuuntelijoilta esityksen jälkeisessä keskustelussa, kuten että kouluille tarjoamamme palvelu voisi hyvinkin olla mahdollinen vaihtoehto parantamaan tai korvaamaan nykyisiä elektroniikan opettelun käytäntöjä, ja siitä olisi kouluille edulliseksi vaihtoehdoksi. Itse tulostin ja ohjelmisto ei tulisi olla koululle iso alkuinvestointi ja musteet ja tulostuskalvot voitaisiin suuremmissa erissä toimittajalta tilattuna myydä edullisesti. Meillä on myös lisäksi mielenkiintoa pohtia kustannuksia vielä hieman tarkemmin ja saada jatkossa selvyys miten vertaudumme koulujen nykyiseen käytäntöön vastaavasta opetuksesta hinnan perusteella.

Fokusoitumistamme peruskouluihin pidettiin hyvänä asiana, mutta parannettavana esityksessä olisi varmasti jatkoa ajatellen tuoda esille vielä selkeästi miksi juuri peruskoulut. Mitä voimme tarjota opetukseen ja miksi olemme kiinnostuneet juuri tästä? Meiltä kysyttiin myös, että onko vastaavaa ohjelmaa olemassa, koska tällaisen voisi kuvitella olevan jo markkinoilla. Tähän olemme ottaneet kantaa aiemminkin, eikä mitään vastaavaa ohjelmistoa kyllä ole vielä tarjolla laajalle yleisölle tai varsinkaan peruskoulun oppilaille soveltuvana, koska painettu elektroniikka ei ole alanaan vielä kovin laajalle levinnyt. Sen suunnittelu tapahtuukin todellisissa työ- ja tutkimusympäristöissä esimerkiksi hieman korkeamman ammattitaidon vaativilla CAD-sunnitteluohjelmistoilla tai piirto-ohjelmilla, jotka eivät tarjoa aloittelijalle tukea elektroniikkaan liittyen tai myöskään helppokäyttöisyyttä.