FabLab-vierailu

Vierailimme perjantaina 17.3. Harald Herlin -oppimiskeskuksen tiloissa sijaitsevassa FabLabissa. Tapasimme siellä Solomon Embafrashin, paikallisen studio masterin, joka esitteli meille FabLabin toimintaa ja jolle me taas esittelimme omaa projektiamme. Hän oli innostunut projektistamme ja sen tarjoamista mahdollisuuksista erityisesti FabLabin puitteissa. Häntä kiinnosti minkälaisille pinnoille tulostimella voisi tulostaa ja minkälaisia lämpötiloja tuloste kestää sekä voisiko FabLabin elektronisten komponenttien jakelulaitetta käyttää yhdessä tulostettujen piirien kanssa. Lisäksi Solomon muisteli keskustelleensa viime vuonna Inkslayer-tiimin kanssa tulostetusta elektroniikasta osana heidän vastaavaa projektiaan ja eri vaihtoehdoista sen toteuttamiseksi.

fablab

Komponenttien jakelulaite

Solomon ehdotti, että veisimme tulostimen FabLabin avointen ovien päiville, jotta vierailijat pääsisivät kokeilemaan elektroniikan tulostamista ohjelmistoamme käyttäen. Aallon FabLab järjestää nykyään avoimien ovien päiviä joka toinen viikko, jolloin kuka tahansa pääsee kokeilemaan heidän laitteitaan. Se onkin hyvä tilaisuus saada alasta kuten rakentelusta kiinnostuneita hyvin erilaisia ihmisiä yhteen, joilla ei välttämättä ole mitään aiempaa kokemusta elektroniikan tai vaikkapa 3D-tulostimien kanssa työskentelystä, mutta joilla on varmasti monenlaisia omia näkemyksiä ja ideoita. Tätä kautta saisimme arvokasta palautetta tuotteemme toimivuudesta ja saisimme sille myös näkyvyyttä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *