New Energy Technologies -tapaaminen

Tapasimme keskiviikkona 15.3. Alpi Rimpin New Energy Technologies -työryhmästä Nanotalolla. Keskustelimme tulostimen käyttöön liittyvistä käytännön asioista ja erityisesti tulosteen johtavuuteen vaikuttavista seikoista. Lisäksi saimme Alpilta paljon uusia ajatuksia liikeideaamme koskien.

Alpi oli omissa kokeiluissaan saanut valokuvapaperille tulostetun johteen johtamaan, mitä saattoi osaltaan edesauttaa tulosteen lämmittäminen noin 60 asteessa lämpölevyllä sekä tulostettavan kuvan väritilan valitseminen niin, että kuva sisältää vain mustaa. Toisaalta olimme tulostaneet vastaavilla asetuksilla itsekin, ja lisäksi olimme Alpin tapaan valinneet vieläpä valokuvapaperille suunnatut tulostusasetukset käyttöön, mutta omat tulosteemme paperille eivät silti johtaneet. Syy voisi siis olla tulosteen lämmittämisessä, mitä voisimme tutkia lisää. Alpilta kuulimme hänen perehdyttyään mustetoimittajan AgIC:n tuotteisiin myös, että käyttämämme nanopartikkelimuste ei tulisi tarvita mitään tulosteen jälkikäsittelyä, kun tulostus tapahtuu AgIC:n omalle kalvomateriaalille. Tälle kalvolle olemmekin saaneet jo onnistuneita tulostuksia, mutta vaihtoehtoja olisi silti aina mukava yhä löytää.

Juteltuamme liikeideastamme päätimme muuttaa projektimme suuntaa siten, että keskitymme lopulta vain peruskouluihin asiakaskuntana. Tarjoamme peruskouluille palvelun, joka helpottaa elektroniikan ja sähköopin opetusta. Koulut voivat tilata meiltä helposti käyttöön otettavan tulostinpaketin ja määräaikaisen käyttöoikeuden verkkopohjaiseen opetus-/suunnitteluohjelmaamme. Ohjelmassa on lapsille lähestyttävä käyttöliittymä sekä opetushenkilökunnalle toiminnallisuus tilata lisää mustetta tai kalvoja tarpeen mukaan. Ohjelma voi myös ehdottaa lisämusteen tilaamista kun tulostin ilmaisee musteen olevan vähissä. Asiakkaat tekevät meille vuositilauksen, johon sisältyy käyttöoikeus ohjelmistoon ja materiaalien täydennystilaukset tiettyyn enimmäismäärään asti. Tilaukseen sisältyy myös verkkopohjainen asiakaspalvelu.

Pääsimme vierailun lopulla vielä piipahtamaan tutkimusryhmän labrassa ja näimme millaisilla välineillä he tutkivat erilaisia tulostuskeinoja osana esimerkiksi aurinkokennojen kehittämistä. Muun muassa näkemämme tutkimusryhmän mustesuihkutulostin oli hieman edistyneempi kuin meidän käyttämämme Epson-tulostin, jolle emme aivan yhtä tarkasti voi määritellä tulostuksen eri parametreja tai jonka toiminta saattaa välillä olla melko mystistä ja ailahtelevaa. Toisaalta omaan tarkoitukseemme tulostimemme on silti aivan riittävä.

Nanotalo