3. Esitys

Viime perjantaina pidimme ryhmämme kolmannen esityksen projektimme tilasta ja esittelimme ideaamme painetun elektroniikan suunnitteluun tarkoitetusta verkkosovelluksesta. Tämä idea, jonka kehittämisestä tuli projektimme nykyinen suunta, on sen verran tuore, että emme olleet aiemmissa esityksissä vielä ehtineet tuoda sitä muille ryhmille esille.

Esitys sujui hyvin ja saimme meille annetussa ajassa eli seitsemässä minuutissa käytyä mielestämme tärkeimmät projektimme kuulumiset läpi. Esittelimme verkkosovelluksen idean ja näytimme tuotteen suunnitelmakuvan, joka kuvaa vielä raakaversiota ideastamme. Kävimme myös nopeasti läpi projekissa tiedostamamme haasteet, joista merkittävimpinä voidaan mainita teknisen toteutuksen mahdolliset vaikeudet sekä liiketoimintasuunnitelman rakentaminen. Liiketoimintasuunnitelmaamme emme ole vielä kovin tarkkaan ehtineet työstää, ideoita on kuitenkin jo esimerkiksi se että sovellus halutaan helposti saataville siten että sitä käytetään selaimesta, ja tuotto saadaan mahdollisesti kiinteästä kertamaksusta tai jatkuvasta tilauksesta. Jos asiakas on yksityisen henkilön sijaan vaikkapa koulu, niin tuottavuus pitää vielä miettiä tässäkin tapauksessa. Tekninen toteutus meillä taas on vielä kovinkin alussa ja perjantain esitykseen mennessä ei vielä oltu ehditty sitä käytännössä aloittaa.

Esityksen jälkeen kuulimme, että verkkosovelluksen suunnittelu juuri peruskoulukäyttöön voisi olla meille hyvä rajaus työlle. Tällöin jättäisimme suunnitelmistamme elektroniikkaharrastelijat pois, joiden tarpeita olimme ajatelleet myös ottaa huomioon suunnittelutyökaluamme työstettässä. Saimme myös yleisöltä kiinnostuneita kysymyksiä siitä onko ideamme ainutlaatuinen ja missä vaiheessa sovelluksen varsinaisen toteutuksen kanssa olemme. Idean ainutlaatuisuudesta voidaan mainita, että ryhmämme ei ole samaan tarpeeseen vastaavaa tuotetta löytänyt, jonka kuka vain yksityishenkilö saisi helposti käyttöönsä. Tarkempaa palautetta saimme lisäksi vielä toiselta kurssin ryhmältä. He olisivat toivoneet esitykseen ihan konkreettista tilannekuvaa alasta. Mitä tekniikkamme tarjoaa tavalliseen piirisuunnitteluun verrattuna? Tähän vastaten ideamme on varsinkin yksinkertaistaa, nopeuttaa ja helpottaa suunnitteluprosessia siten, että painettu elektroniikka tekniikkana tuo elektroniikan yleensäkin laajemmalle yleisölle helposti lähestyttäväksi ja käytettäväksi. Alalla on selvä kasvupotentiaali sen jatkuvasti kehittyessä varsinkin yhdessä eri nanomateriaalien kehityksen kanssa, joita hyödynnetään johtavissa musteissa. Toinen palautteen tärkeä pointti oli toivomus kuulla tarkemmin sovelluksen teknisen toteutuksen tämänhetkisestä tilasta (ja ryhmän toive oli myös saada tuotteemme yleensäkin sellaiseen tilaan, että sillä saisi suoraa palautetta loppukäyttäjältä). Perjantaina kerrottavaa teknisestä toteutuksestamme ei kuitenkaan vielä oikein ollut, mutta nyt sovelluksellemme on kuitenkin luotu oma Aallon GitLab-projekti, ja toteutusta on aloiteltu Pasin toimesta.

Seuraavaksi tulemme ryhmämme kesken paneutumaan tarkemmin projektimme BMC-liiketoimintasuunnitelmaan ja varsinkin ansaintamalleihin, jotka meidän tulee vielä tämän viikon aikana visualisoida. Viikolle on myös pari asiantuntijatapaamista sovittuna, jolloin pääsemme juttelemaan aiheestamme alaa tuntevien kanssa.