Tuoteideat – miten kaupallistua

Ryhmämme on projektin aikana heitellyt ilmoille useita tuoteideoita, joihin painettua elektroniikkaa voisi hyödyntää. Idean tulisi kuitenkin olla sellainen että saisimme itse sitä demottua, ja projektikurssin luonteen mukaisesti mahdollistaisi meidän tutkia ja arvioida idean liiketoimintapotentiaalia, asiakaskuntaa sekä ansaintamallia. Ideoitamme ovat tähän mennessä olleet:

  • Taitto-/kosketussensori – tälle idealle voitaisiin kehittää useita sovelluskohteita puetun elektroniikan saralta. Sensorin saisi helposti ja mukavasti osaksi vaatetta, jossa toiminnalisuus voisi olla esimerkiksi liikkumisen mittaaminen tai kosketusnäppäimet takin hihassa.
  • Istuimen-/kädenlämmitin – tulostettu lämpöelementti olisi taipuisa ja kestävä tuote, jota voitaisiin kaupata esimerkiksi talvirukkaseen sujautettavaksi lämmittämään käsiä kovilla pakkasilla. Tai sitten ohuen ja taipuisan lämpövastuksen voisi liittää istuinalustaan, jolloin ulkona voisi hieman viileälläkin säällä viihtyä istuskelemassa.
  • Työkalu opetukseen/protoiluun – painettu elektroniikka voisi yksinkertaisuutensa ja helpon toteutuksen ansiosta soveltua esimerkiksi peruskouluihin opetuksen tueksi. Virtapiirien toimintaa olisi helppo esitellä ja demota lapsille, jotka voisivat myös vaikka teknisen työn tunneilla liittää tällaista elektroniikkaa omiin töihinsä. Helppokäyttöinen ohjelma tulostettavien piirien suunnitteluun voisi olla hyvä apu myös omatoimisille harrastajille, jos se on helposti saatavilla kaikille.
  • Elektroniikkaa vaatteessa – vielä jo mainittujen sensorien lisäksi vaatteessa voisi olla lisäksi esimerkiksi LED-valoja. Nämä voisivat olla pimeään vuodenaikaan sopivia esimerkiksi turvaliiviin henkilön, tai miksei vaikka lemmikin, näkyvyyden parantamiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *