Inkslayerin perintö

Viime kertaisen ryhmille yhteisen perjantaisession jälkeen toivottiin ryhmien olevan yhteydessä myös ryhmänsä ulkopuolisiin tiedonlähteisiin, kukin aiheensa tiimoilta. Meidän ryhmällemme suositeltiin esimerkiksi kontaktoitavaksi viime syksynä kurssin suorittanutta Inkslayer-ryhmää, jonka jäsenet olivat jo työskennelleet läheisesti aiheeseemme liittyvän ongelman parissa. He olivat saaneet kasattua tavallisesta kuluttajatason tulostimesta sähköä johtavaa hopeananopartikkelimustetta mustesuihkutulostavan tuotteen.

Olimme yhteydessä Inkslayerin jäseniin, joilta parilta saimme lopulta mietteitä ja neuvoja projektin tekoon. Heidän tarjoamistaan ajatuksista sekä heidän oman projektinsa dokumentaatiosta saimme vinkkejä pohdittavaksi oman tekemisemme kehittämiseen. Myös heidän ryhmänsä oli hieman ehtinyt ideoida mihin tulostinta käyttää, vaikka he eivät käytännössä tähän asti oman projektinsa puitteissa ehtineetkään. Jo tulostimen toimimaan saattamisen parissa työskentely oli osoittautunut vaativaksi. Käyttöideat olivat kuitenkin lähellä omiamme: vaikka tekniikkaa voisi hyödyntää esimerkiksi aurinkokennoihin tai monenlaisiin materiaalipinnotteisiin, painettu elektroniikka valittiin kuitenkin selkeimmäksi tulostimen hyödyntämisen kohteeksi. Painetussa elektroniikassa taas viehätti mahdollisuus erilaisten komponenttien tulostamiseen, ja Inkslayer lähti tutkimaan miten kaupata tulostintekniikkaa elektroniikan tee-se-itse-harrastelijoille tai vaikka opetuskäyttöön.

Meidän ryhmämme on myös ehtinyt rajata mahdollisen asiakaskunnan hyvin samankaltaiseksi. Juuri näitä ihmisiä edullinen sähköpiirien rakentelu voisi kiinnostaa hyvinkin kotikutoisella laitteistolla. Aikaisempi ryhmä oli kuitenkin jo tutkinut omassa työssään itse tulostintekniikan eli laitteiston mahdollisuuksia näillä markkinoilla, kun me taas haluaisimme saada aikaiseksi prototyypin jostain konkreettisesta tulostetusta tuotteesta ja lähteä sitä kautta esittelemään painetun elektroniikan potentiaalia. Suurta mielenkiintoa omassa ryhmässämme on ainakin herättänyt idea mahdollisesti vaatteeseen liitettävästä taivutussensorista, joka voisi määrittää liikettä, ja tästä kerääntyvää dataa voitaisiin myös ohjelmointitaitoja hyväksikäyttäen hyödyntää vaikkapa laskemaan käyttäjän askelia.

Vinkkinä tulevaa ajatellen Inkslayeriltä kehotettiin meitä tekemään mahdollisimman aikaisessa vaiheessa kontaktointia yrityksiin, mahdollisiin asiakaskuntiin tai mihin vain asiantuntijalähteeseen, sekä kartoittaa tarvittavat materiaalit ja tehdä mahdollisesti näiden tilaukset. Paljon olisi odotettavasti viivästyksiä näihin liittyen. Eli kurssin aktiivisten tuntien ja tehtävien ulkopuoliset askareet nopeasti hoitamalla ja viikoittaisiin tehtäviin kunnolla panostamalla saisi ryhmä työstään lopulta paljon irti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *