Perehtymistä & ideointia

Viime viikolla pääsimme alkuun projektimme kanssa tutustumalla projektikurssimme käytäntöihin ja aloittamalla omaan aiheeseemme tutustumisen.

Tällä viikolla paneuduimme vielä perusteellisemmin painettuun elektroniikkaan omana alanaan katsomalla ohjaajamme meille tutustumismateriaalina suosittelemia videoita. Tämä tarjosi konkreettisen näkymän siihen mitä alalla tapahtuu ja miten erilaiset tekniikan alan yritykset jo tänä päivänä soveltavat painettua elektroniikkaa omissa tuotteissaan, tai miten tekniikasta kiinnostuneet muuten testailevat sen käyttöä omissa projekteissaan.

Kokoonnuimme ryhmämme kesken keskiviikkona suunnittelemaan oman projektimme toteutusta ja ideoimaan videoiden inspiroimana miten itse soveltaisimme painettua elektroniikkaa tekniikkana. Pääsimme myös ohjaajamme kanssa kokeilemaan tulostinta, joka on annettu projektimme käyttöön. Tulostin on ladattu hopeananopartikkelimusteella ja se pystyy mustesuihkutulostuksella luomaan elektroniikkaa erilaisille substraateille, kuten tavalliselle tulostuspaperille tai muovikalvolle. Tulostimme jo ensimmäisenä koevedoksena yksinkertaisen virtapiirin, johon paperia taittamalla saadaan aikaan katkaisija, ja jonka avulla pystyttäisiin paristoa käyttäen esimerkiksi sytyttämään LED-valo. Tämän virtapiirin varsinainen virranjohtavuuden testaaminen jäi kuitenkin ensi kertaan, koska tarvittava paristo vielä kokeilusta puuttui, mutta saimme ainakin todettua tulostimen toimivuuden. Tulostettavan piirin piirtämiseen käytettävää ohjelmistoa aiomme vielä miettiä. Tavoitteena olisikin helposti suunnitella oikeassa mittakaavassa toteutettava tulostus, joka on samalla mahdollisimman tarkka mahdollistaen tehokkaan virran kulun piirissä.

Perjantaina projektin kanssa työskentely jatkui, kun konseptin ideointia vietiin eteenpäin ja pohdittiin myös yrittäjähenkisyyttä. Tällä hetkellä aiheellemme mahdollisiksi asiakkaiksi ja loppukäyttäjiksi olemme profiloineet varsinkin painetun elektroniikan helppokäyttöisyydestä kiinnostuneet elektroniikkaharrastelijat ja erilaiset tutkimusryhmät. Lisäksi teollisuus ja yritykset voivat kiinnostua monipuolisen tekniikan hyödyntämisestä tuotteissaan ja lopulta saattavat sen loppukäyttäjälle, tavalliselle kuluttajalle. Nyt ryhmämme on tarkoitus ideoida onko projektimme lopputuote painettua elektroniikkaa hyödyntävä komponentti, hyödyke, vai itse valmistusmetodi tai jokin siihen liittyvä palvelu. Tässä vaiheessa kysymys on vielä avoin ja pohdimme kaikkia mahdollisuuksia, mutta projektin edetessä tarkoituksenamme on lopulta keskittyä näistä vaihtoehdoista meille mielenkiintoisimpaan ja toteuttamiskelpoisimpaan. Lisäksi tulemme arvioimaan lopputuotteelle mahdollista kysyntää. Tämä kaikki pohdinta kuvaa myös projektimme suhdetta yrittäjyyteen. Yrittäjyys vaatii tietynlaista riskinottoa ja kykyä ideoida ja tarvittaessa uudistua ideoidensa kanssa. Projektin parissa työskentely uuden äärellä tarjoaa meille mahdollisuuden testata omia kykyjämme saada ehkä jotain merkityksellistä aikaan omia taitojamme hyödyntäen ja työskennellä epätietoisuuden kanssa ottaen myös riskejä, kuitenkin todellisesta yrittäjyydestä poiketen ilman pelkoa tappioista.

Seuraavaksi aiomme ottaa yhteyttä alan asiantuntijoihin ja kartoittaa projektin aihealueeseen liittyviä ongelmia joita voisimme ratkaista, sekä saada uusia tuoreita mielipiteitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *