Viikko 48

Kurssi näyttää olevan melkein ohi ja tällä viikolla tarkoituksena oli tehdä teimme kurssin loppusuorituksia. Saimme aikaan ratkaisun, prototyypin, posterin sekä vertaisarvioinnin.

Ratkaisu:

Tärkein niistä oli kurssin ratkaisu muodostaminen ja sen kirjoittaminen. Seurasimme huolella ratkaisun arvosteluohjeita, ja jaoimme keskenämme vastuut eri osa-alueille. Onnistuimme hyödyntämään jokaisen ryhmämme jäsenen vahvuuksia kirjoittaessamme ratkaisua. Koodarimme Anssi, Kaarlo ja Saga kirjoittivat sovelluksemme teknisistä aspekteista. Tuotantotaloutta opiskeleva Ville teki liiketoimintasuunnitelman, ja Jan kirjoitti käyttäjätestauskappaleen hänen ollessaan mukana käyttäjätestauksissa. Tiina piti huolta ratkaisumme graafisesta ilmeestä ja yhtenäisyydestä. Cinematografian ystävä Jan piti huolen videoiden editoinnista, Ville ja Saga olivat mukana näyttelemässä ja videoiden käsikirjoituksessa. Toki meidän kaikkien vastuulla oli myös muiden kirjoittamien tekstien korjailu ja tarkistaminen. Koen, että ratkaisun kirjoittamisessa kulunut aika meni melko tasaisesti ryhmämme kesken. Ryhmämme kommunikointi ja ajankäytön optimointi sujui kiitettävästi, kuten kuvasta näkyy:deadline

Videoesittely palvelustamme löytyy osoitteesta https://youtu.be/WD7TG2WdJKg

Prototyyppi:

Tällä viikolla ryhmämme kehitti prototyypin Reactilla. Tavoitteena oli, että meillä olisi toimivampi prototyyppi Grand Finalea varten kuin meidän Adobe XD prototyyppi. Prototyypin kehitti Kaarlo, Saga ja erityisesti Anssi, joka työsi proton parissa yömyöhään asti. Meillä on kaksi versiota prototyypistä. Ensimmäinen on adobe XD prototyyppi, joka näyttää kutakuinkin tältä:
demoadobe

Lisäksi teimme muokkasimme siihen vielä lähetysnäkymän. Muutimme paketin koon arviointeihin käytetyt kuvakkeet, koska koimme, että aikaisemmissa blogeissa esiintyvät kaljat eivät sopineet teemaan:protoadobe2png

Tässä on reaktilla koodattu prototyyppi. Tässä on hyvä puoli se, että kuvassa näkyvä kartta on itse asiassa Google Maps -kartta, jota voi siirtää ja zoomata.protoreact

Demovideo löytyy osoitteesta https://youtu.be/7ndYL5pX0vo

Posteri:

Tällä viikolla teimme myös Grand Finalen posterin valmiiksi. Tiina oli vvastuussa sen graafisesta ilmeestä sekä lopputuloksesta ja Jan auttoi hieman tekstien muodostamisessa. Kuvassa näkyy lopullinen versio posterista:

posteri
Mitä teemme seuraavaksi:

Nyt kun on ratkaisu palautettu, emme aio itse projektia työstää kovin paljon. Grand Finale on kuitenkin vielä edessä ja sitä varten täytyy hieman valmistautua. Tapaamme vielä tiistaina ja torstaina juttelemaan Grand Finalen pitchistä, sen kehittämisehdotuksista ja viimeistelemaan sen slidejä. Aiomme myös jutella siitä, mitä Grand Finalen ständillä täytyy muistaa sanoa vierailijoille, jotta koko ryhmällä olisi yhtenäinen visio projektista sekä tavoitteena olisi viimeistellä prototyyppiämme mahdollisimman pitkälle.