Viikko 40 – Ideointiturnaus

Viikolla 40 keskityimme edellisellä viikolla luotujen ideoiden jatkokehittelyyn. Opimme, että kannattaa tutkia useampaa erilaista vaihtoehtoa edes kevyesti, sillä usein selviää, että on jo olemassa kilpailevia tuotteita – tai paljastuu jokin selvä syy sille, miksei kilpailevaa tuotetta vielä ole. Esimerkiksi parissa ideassa mainittu drone/nelikopteri kuljetusvälineenä törmää lainsäädäntöön. Toisaalta joskus on hyödyllistä ja kannattavaa tehdä tuotekehittelytyötä vaikka nykylainsäädäntö vielä haraisi vastaan. On mahdollista, jopa todennäköistä, että lainsäädäntö tulee muuttumaan tulevaisuudessa. Silloin markkinoilla jyrää se, jolla on jo valmis ratkaisu olemassa.

mountain

Emme päässeet ideoiden turnauksessa ihan loppuun asti. Jäimme punnitsemaan vielä kahta vaihtoehtoa ja totesimme, että haluamme yrityksiltä jonkunlaista palautetta näistä kahdesta ideasta ennen kun lukitsemme jomman kumman vaihtoehdon. Otimme perjantain luennon aikana yhteyttä Verkkokauppa.comiin sekä Varustelekaan: Kaksi suomalaista verkkokauppaa jotka ovat tunnettuja innovatiivisuudestaan.

Tiimityöskentelymme hakee vielä muotoaan. Tapaamme kyllä säännöllisesti kerran viikossa, ja useimmat jäsenet tulevat luennoille. Itse kuitenkin koen, että haemme vielä työskentely- ja kommunikaatiokulttuuria joka mahdollistaisi tehokkaamman työskentelyn. Tällä viikolla valitsimme tiiminvetäjäksi Villen. Ehkä Ville luotsaa jatkossa meitä tehokkaammiksi, tutustumaan ajoissa tehtävänantoihin ja suunnittelemaan työtä järjestelmällisemmin.