Elokuvasuositus 8.5.

Katsoin Unelmien maatila -dokumenttielokuvan ja se herätti minulla paljon ajatuksia kurssin teemoihin liittyen. Elokuva kertoo kalifornialaisesta pariskunnasta, joka lähtee toteuttamaan suurta unelmaansa “pienestä” ympäristöystävällisestä maatilasta koira mukanaan. Unelman toteuttaminen ei ole helppoa ja vastoinkäymisiä tulee.

Dokumentti auttaa minua hahmottamaan ekosysteemin ja toimimisen käytännössä ja kuinka luonnossa “jokaisella on paikkansa”. Esimerkiksi se, kuinka pienet eliöt ovat tärkeä osa lukuisten suurempien eläinten, esimerkiksi lintujen ravintoketjua. Puutarhassa laulava lintu tekee tietämättään puutarhurille palveluksen käyttämällä ruoakseen myös puutarhakasveille haitallisia hyönteisiä. Linnut taas hyötyvät puiden ja pensaiden suojasta ja lahoavissa puissa olevista pesäkoloista.

Elokuvassa käsitellään myös maan parannusta luonnollisin keinoin. Maatilalle tehdään mm. matokompostori. Maatilalle huomioidaan myös tulvat ja niihin varaudutaan suojakasvillisuudella.

Elokuva auttoi minua hahmottamaan monimuotoisuuden hyötyjä monesta eri näkökulmasta. Omassa kurssityössä olen pyrkinyt ottamaan monimuotoisuuden huomioon näitä oppeja muistellen.

Suosittelen elokuvaa kaikille. Se on katsottavissa täällä: https://areena.yle.fi/1-50223422.

Posted by Annu Mustonen

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *