Pohdintaa tentistä 11.4.

Totta puhuakseni yllätyin tenttimateriaalista. Valmistauduin tenttiin jännityksellä, sillä minusta tuntui etten tiedä yhtään mitä tuleman pitää. Lueskelin C.J. Westmanin Maaperä ja sen toimita kasvualustana -kirjaa päätä raapien. Mielestäni maaperän toimintaa on tärkeää ymmärtää, mutta kirjan yksityiskohtaisuus hämmensi. Vaihtuvat kationit ja anionit taisivat jäädä minulta sisäistämättä.

Tentin palautteesta opin, että työni tulee olemaan luonnossuunnitelma tai ehdotussuunnitelma, jonka teknisiä ratkaisuja täydennetään tarkemmilla rakennetutkielmilla (piirustuksilla ja selostuksilla), jotka selventävät teknisiä ratkaisuja. Palautteesta kävi ilmi, ettei varsinaisia työpiirustuksia ja -selostuksia tarvitse tehdä.

Luulen tehneeni tentissä pyydetyn rakennustapaselostuksen sisällysluettelon oikein. Tehtävässä pyydetiin kertomaan, missä luvuissa ja miten InfraRYLin ohjeista poiketaan. Mielestäni tämä tehtävän osa oli vaikea enkä osannut ajatella asioita näin pitkälle.

Posted by Annu Mustonen

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *