Oppimispäiväkirja 24.11.2018

Tässä vaiheessa menossa on idean visualisointi. Käytän tähän tarkoituksella paljon aikaa, koska mielestäni idean ja tunnelmien kommunikointi on tässä työssä erityisen olennaista. Käyttämäni keinot sinänsä ovat teknisesti yksinkertaisia, mutta merkityksellisiä.

Peruspakettiin kuuluu pohja ja neljä leikkausta. Lisään niihin myös selittävää tekstiä minimimäärän. Tähän oman työni kohdalla kuuluu myös yleisön kävelyttäminen alueen läpi tunnelmasta toiseen. Siihen tarvitaan paljon visualisointeja. Teen niitä myös yövalaistuksesta. Käytän hyödykseni aiemmin oppimiani valaistuksen periaatteita. Lisäksi työ tulisi kontekstoida jollain tapaa. Ainakin sijainti laajemmin ja mitä välittömässä läheisyydessä on. Kontekstointi vuoteen 1918 ja näkökulman selittäminen onkin sitten erityistä huolellisuutta vaativa osuus.

Oikeasti taustalla on tapahtunut aika paljon työtä, josta olisi mahdollista tehdä materiaalia loppupalautukseen:

  • maastokäyntien kuva- ja havainnointimateriaali (enimmäkseen osana ”kierrosta”)
  • kasarmialueen historiasta ja nykyisyydestä kerätty materiaali (pohdin vielä)
  • yleistä historiaa vuodesta (vain jos on olennaista)
  • metsänhoitomateriaali (osana suunnitelmaa, leikkauksissa)
  • referenssimateriaali (hmm… en tiedä vielä)

Pohdin, pitäisikö arvosana mielessä materiaalia tuottaa mahdollisimman paljon. Se ei kuitenkaan tunnu olennaiselta, eikä arvosteluperiaateworkshopissakaan ollut sinänsä puhetta määrästä, vaan vakuuttavuudesta. Yritänkin löytää sopivan tavan esittää konseptiin kiinteästi kuuluva informaatio mahdollisimman lyhyesti, mutta hyvin. Katsotaan, mitä tulee.

Menen tänään katsomaan, miltä paikka näyttää yöllä. Osaan sitten tehdä valaistusvisualisoinnit paremmin. Osaa valokuvista voin käyttää suoraankin.

Posted by Säde

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *