Aiheen työstöä

Tässä paloja aiheen työstöstä (katso myös edelliset postaukset, viime viikolla tuli viisi)

Mietin kasvien ilmaisuvoimaa ja pidin silmäni auki sen suhteen. Otin tällä viikolla paljon valokuvia. Selailin myös vanhoja valokuviani ja muokkailin niitä etsien oikeaa tunnelmaa. Samalla eläydyin kasveihin materiaalina. Satuin myös selaamaan metsäpuiden erikoismuotoja, missä silmääni tarttuivat surukuusen Tohmajärveläiset kantapuun K1487 vartteet Picea abies f. cubans, joista käytetään nimeä ”kumopata”.  Kasvin olemus näyttää kyyryssä ryömivältä hahmolta. Myös kyynelkoivut muodostavat vähän kärsivän näköisiä kummitusmaisia massoja. Myös talvella.

Alla preeriakasveja talviasussaan maanantaina

Luulen että kuvavalinnoissani alkoi näkyä tietty morbidi tunnelma kaikesta taiteesta, jota olin selaillut. Erityisesti mieleeni jäivät Francisco Goya, Luc Boltanski, Mona Hatoum ja Lassi Nummen runot.

  

 

Herkkyys

Kaikki kuvat ovat omiani

 

 

 

 

 

 

 

Posted by Säde

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *