Pieniä askelia eteenpäin

Maanantaina:

  • Lueskelin materiaalia
  • Keräsin lähtötietoja
  • Hankin materiaalia
  • Varasin ohjausajan

Lueskelin materiaalia

Lueskelin kirjasta Rikki revitty maa sotahistoriaan liittyvästä miehisyydestä ja pohdin sitä. Voisin tehdä tästä vielä postauksen. ”Blog or it didn’t happen.” Tarkoitan siis, että se mistä jää jälki, on tapahtunut.

Keräsin lähtötietoja

Menemme kaverini kanssa ensimmäiselle maastokäynnille kasarmialueen ulkopuolelle nyt viikonloppuna.

Lähetin sähköpostia Tammisaaren kaupungille dng-tiedostojen toivossa. Tajusin myöhemmin, että kasarmialueen tietoja ei välttämättä anneta kelle tahansa kovin tarkkana. Löysin kuitenkin korkeuskäyrät ja rakennusten ääriviivat avoimena aineistona Cetopo-palvelun kautta. https://cetopo.com/Home/Index

Soittelin myös Dragsvikiin viestintävastaavalle ja olen menossa vierailulle kasarmialueelle. Sieltä vinkattiin minulle hyviä kirjallisuuslähteitä. Kyselin myös, millä tavalla kasarmialueen läheisyydessä sopii käyttäytyä. Voin kuulema kuvailla muistomerkillä ihan vapaasti, mutta vaikkapa sotilasalueen porttia tai aidan läpi alueelle ei kannata hirveästi kuvailla. Muitakin Aallosta on ilmeisesti käynyt tutustumassa Dragsvikiin, ja he ovatkin tulossa luennoimaan meille.

Keräilin joitakin perus karttakaappauksia: ortokuva, maastokartta, maaperätiedot. Huomaan, että olen tottuneempi hakemaan lähtötietoja aluesuunnittelun pohjaksi. Avoimesti saatavilla oleva paikkatieto on monesti aika turhaa tällaisen tehtävän pohjaksi. Kuitenkin voisin sanoa, että paikka sijaitsee liikennöidyn tien varrella ja se tarjoaisi lähtökohdat johonkin, mikä näkyisi myös tielle. Aita kulkee Dragsvikintien eteläpuolella. Kasarmialueen sisälle suunnittelu voi olla hankalaa, mutta mahdollista. Kenties kovin tarkkoja dng-tietoja ei olisi saatavilla.

Soitin Tammisaaren punavankimuistomerkin hoitoyhdistykseen ja kyselin muistomerkin piirustuksia. Ne ovat kuulema olemassa. Myös 40-luvulta on suunnitelma hautausmaasta, joka paikalle meinattiin

Hankin materiaalia

Varasin kirjastosta kirjoja.

Store Lindholm – Vankileirihelvetti Dragsvik
Store Lindholm – Dramatik i småstad
Store Lindholm – Röd galenskap – vit terror

Pentti Haanpää – Kenttä ja kasarmi

Sirpa Kärhönen – Hugo 1918

Yritän löytää vielä:
Timo Laurila – Dragsvik – ett hudra år av rödtegel

Varasin ohjausajan

Varasin ajan, jotta voimme keskustella työohjelmastani ja työn vaiheesta. Koitan vääntää keskiviikkona iltapäivästä vielä jotakin luonnoksia näytettäväksi. Jotain suhrua muistikirjasta jo löytyykin. Luin oppimispäiväkirjan arviointikriteereitä ja sanoisin, että parannettavaa on vielä. Toinen ja kolmas postaukseni olivat ehkä sisällöltään ihan mukiin meneviä, mutta muuten laadultaan hieman sekavia. Tavoitteena olisi myös huomenna lukea muiden blogeja ja kommentoida niitä.

Huomasin nolon asian. En ollut tajunnut, että tehtävät löytyvät MyCoursesista ja että olen osittain laiminlyönyt niitä tähän asti. Olen kyllä tehnyt asioita täällä blogissani, mutta varsinkin kolmen eri vaihtoehdon pureksinta on jäänyt minulta tekemättä. Ehkäpä kysäisen torstaina ohjauksessa, voisinko kirjoittaa vielä jotakin korvaavaa. Paikan valinnan puntarointi ei tunnu enää järkevältä nyt kun paikka on kuitenkin jo valittu. Tehtävien laiminlyönti ei johdu niinkään viestinnästä tai motivaation puutteesta kuin siitä, että olen vasta pääsemässä takaisin opiskelurytmiin, olen sairastellut, enkä meinaa ihan saada nukuttua kunnolla. Eiköhän se tästä.

Tänään:
– Parin pohjakartan tms. printtaus skissailua varten
– Jos ehdin, luen muiden blogeja

Huomenna:
– Blogien lukua ja kommentointia
– Pohdintaa lukemani (kirjat ja muiden blogit) perusteella
– Alustavaa skissailua

Ohjauksessa läpikäytävää:
– Työohjelma
– Blogimateriaali: tehtävät ja poissaolon korvaus
– Lähtötietojen tilanne
– Katsaus muuhun taustamateriaaliin ja pohdintaan
– Alustavia skissejä

Posted by Säde

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *