Kirjoittajat

Kirjoittajat ovat Metsähovissa työskenteleviä aalto-yliopistolaisia. Osa on Metsähovin, osa Aallon jonkin muun laitoksen palkkalistoilla. Jotkut ovat tähtitieteilijöitä, jotkut insinöörejä, ja jotkus siltä väliltä. Kaikkia yhdistää kuitenkin työ observatoriossa, ja tietenkin kiinnostus radio-astronomiaan.

Kaikki kirjoittavat yksityishenkilöinä, eivätkä kirjoitukset välttämättä edusta Metsähovin tai Aalto-yliopiston näkemystä.

Kirjoittajat

Talvikki Hovatta, tutkijatohtori

”Palasin elokuussa 2014 Metsähoviin Suomen Akatemian tutkijatohtoriksi vietettyäni viisi postdoc-vuotta USA:ssa. Tutkin aktiivisia galakseja ja käytän tutkimuksessani Metsähovin lisäksi radioteleskooppeja USA:ssa, optista teleskooppia Kreetalla ja NASAn Fermi gammateleskoopin havaintoja.”

Joni Tammi, tutkija

”Ajauduin Metsähoviin ja radiotähtitieteen pariin astrofysiikan suunnalta. Tutkimukseni käsittelee aktiivisten galaksien fysiikkaa, ja opetan Aallossa radioastronomian ja avaruustekniikan kursseilla. Vastaan nykyään myös Metsähovin byrokratiasta.”

Merja Tornikoski, dosentti

”Johdin Metsähovin radiotutkimusasemaa vuosina 2004-2014, ja nykyisin vastaan Metsähovin kvasaaritutkimuksesta. Tutkijanurani aikana olen myös työskennellyt mm. observatoriossa Andeilla ja Nasan komentokeskuksessa, sekä käynyt tekemässä havaintoja Chilessä, Havaijilla ja La Palmalla. Myös vapaa-aikanani katselen usein taivaalle ja olen kiinnostunut myös ilmakehän valoilmiöistä.”

Minttu Uunila, tutkijatohtori

”Olen vastuussa kaikista pitkäkantainterferometriamittauksista Metsähovissa. Tämän lisäksi tutkin maapallon pyörimistä, vertailen data-analyysiohjelmistoja ja osallistun aurinkotutkimukseen.”

 

Posted by Joni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.