LA+ : Maisema-arkkitehtuurin monitieteinen lehti

Lehden esittely

LA+ (Landscape Architecture Plus) on Pennsylvanian yliopiston Weitzman School of Design tuottama ja palkittu aikakauslehti. LA+ tutkii maisema-arkkitehtuurin monitieteistä potentiaalia ja tuo lukijoille runsaan kokoelman nykyajattelijoita ja suunnittelijoita kahdesti vuodessa.

LA+ tuo monia eri tieteenaloja yhteen suunnittelijoiden lisäksi, mm. historioitsijoita, taiteilijoita, maantieteilijöitä, psykologeja, ekologeja, filosofeja ja monia muita. Lehdellä on tavoitteena rakentaa yhteistyön siltoja maisema-arkkitehtuurin ja muiden tieteenalojen välille. Jokaisella julkaisun numerolla on oma teemansa, jota käydään läpi näiden monien eri tieteenalojen ja näkökulmien avulla. Sen lisäksi LA+ kannustaa laaja-alaiseen ymmärrykseen maisema-arkkitehtuurista ja sen suunnittelijoiden roolista.

LA+ on saatavilla painettuna ja digitaalisessa muodossa. Lehti on ostettavissa design-kirjakaupoista ja museoista ympäri maailmaa, kuten MoMAsta New Yorkissa, Musée de Beaux-Artesista Montrèalissa, Royal Institute of British Architectsista Lontoossa ja National Building Museumista Washington DC:ssä. Lehteä löytyy myös Aalto-yliopiston Harald Herlin -oppimiskeskuksesta.

Vuoden 2021 syksyn painos: CREATURE

Tällä kertaa syksyn painos muodostuu julkaisun tehdystä suunnittelukilpailun osallistujien töistä. Tehtävänä oli valita jokin elävä ei-inhimillinen olento asiakkaaksi ja tunnistaa sen tarpeet elämiseen. Tavoitteena oli suunnitella tai uudelleen suunnitella paikka, rakenne, asia, järjestelmä tai prosessi joka edesauttaa ja parantaa valitun olennon elämää. Lähtökohtana oli edistää suunnitelman kautta ihmisten tietoisuutta olentoa kohtaan ja nostaa täten myös niihin liittyvää empatiaa. Tuomaristo valitsi viisi voittajaa ja sen lisäksi palkitsi kymmenen kunnianmaininnalla, joiden työt ovat kokonaisuudessaan sisällytetty julkaisuun. Julkaisun lopussa on myös näytillä muiden osallistujien töitä pintapuolisesti. Tiivistettynä voittajien työt koostuivat synteettisestä ekosysteemistä molukkiravuille vanhoissa proomuissa, kalifornian tiikerisalamantereiden nykyisen alueen uudelleen suunnittelusta, pohjoisamerikan majavan elinalueen parantamisesta, moduuleista ja kierrätysmuovista tehdyistä synteettisestä riutoista amerikan ankeriaille ja linnuille tehdystä rakennustelinemäisestä suojaa ja ruokaa tuovasta rakenteesta.

Lisää täältä:

♥ Jassu