Loppuhuipennus

Kurssi on päässyt päätökseensä ja viimeistä blogitekstiä enää vaille valmis. Tässä se nyt tulee! Ylipäänsä fiilis on hyvä kurssista, vaikka lähiopetus olisi tehnyt hyvää. Mutta sentään pääsimme työmaakäynnille, josta olin tosi fiiliksissä, koska en aikaisemmin ole ollut. Työmaakäynti antoi lisää näkökulmia rakennuttajan ja urakoitsijan puolelta. Siellä kehotettiin tekemään sellaisia suunnitelmia, joita on kiva rakentaa ja ylläpitää, ja oikeasti miettimään milloin ja minkälaisissa suunnitelmissa voi alkaa hifistelemään ja tekemään pieniä hienoja yksityiskohtia. Esim. yksityiset sisäpihat eivät ole ehkä se mihin kannattaa alkaa tekemään sellaisia kustannusten takia. Vaikka oli kylmä niin se oli silti antoisa kokemus. Vielä lisäksi olisi ollut kiva nähdä jotain suunnitelman rakentamista käytännössä esimerkiksi tukimuurien asettamista paikoilleen yms. Viimeinen luento kerta oli enemmänkin kertausta itselleni urakan vaiheista, koska tein kirjallisuusreferaatin, joka käsitteli aikalailla samoja aiheita kuin luento. Mutta eipä tässä nyt ehkä muuta, mieli on jo lomalla niin en oikein keksi kirjoittamista. Kiitos kaikille kurssista!

♥ Jassu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *