Ensimmäinen, mutta ei sentään viimeinen postaus

Hei vaan kaikki kurssin kanssakävijät tai muuten aiheesta kiinnostuneet! Jännittävää kirjoittaa blogia, ja tämän takia aionkin pitää kirjoitustyyliini hieman rennommalla otteella kuin yleensä, eli kyseessä tulee mahdollisuuksien mukaan olemaan paljon tai vähemmän puhekieltä. Täällä avaan ajatuksiani kurssin aiheista ja käyn kiperiä kysymyksiä itseni, tai jopa teidän, kanssa. Toivon mukaan aivojeni ajatusmyllerrys avautuisi solmuistaan, edes hetkeksi!

Kurssi on nimeltään Maisemarakennushanke, ja ilmoittauduin kurssille siinä toivossa, että oppisin konkreettisesti mitä tällaiset maisemarakennushankkeet tai suunnittelun jälkeiset prosessit ylipäänsä sisältävät. Noh, ensinnäkin en taida tietää kurssin aiheesta paljoa mitään ennalta, tai ainakin tältä minusta tuntuu juuri nyt, kun minulla ei ole varsinaista käytännön kokemusta asiasta. Kurssiesitteen osaamistavoitteet ja asiasisältö kattavatkin juuri hyvin sen mitä tältä kurssilta oikeastaan odotan:

  • suunnittelu- ja rakentamisprosesseihin yms. vaikuttavat säädökset, ohjeet ja yleiset käytännöt
  • maisema-arkkitehdin vaihtelevat toimenkuvat, tehtävät ja vaikutusvalta
  • aihepiirit mm. projektinhallinta, rakennuttaminen, urakointikäytännöt ja maisemarakentaminen tietylle taholle

Tavoitteenani on näiden lisäksi oppia ennakoimaan ja tekemään suunnitelmia siten, että tiedän väliprosessin vaikuttavan lopputulokseen jollain tapaa. Sillä eihän suunnitelman käsinkosketeltava valmistusprosessin jälkeinen lopputulos näytä ikinä samalta miltä se näyttää paperilla, koska aina tulee muuttujia matkaan. Toivon myös että kurssi herättää minussa sisäistä johtaja maisua, joka tietää mihin asioihin hän voi vaikuttaa prosessin edetessä ja rohkeasti tarttuu niihin kiinni häpeilemättä. Eli odotan myös tiedon tuomaa itsevarmuutta. 🙂

♥ Jassu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *