Välikritiikki ja siitä saatu palaute

Välikritiikissä esittelimme työmme keskeisen sisällön ja suunnat mihin aioimme viedä suunnitelmiamme. Saimme hyvää ja eteenpäin vievää palautetta. Päädyimme rajaamaan kohteet vain kahteen alueeseen, jolloin itse päädyn tekemään suunnitelmani Arabianrannan alueelle. Tein pientä rajausta uudestaan myös kohdealueesta.

Päädyin pienentämään hiukan suunnittelualuetta alkuperäisestä rajauksesta. Sillä mielestäni koko Arabian rantapuisto ei tarvitse uudestaan suunnittelua ja näin pystyn tekemään tarkempaa suunnittelua kun aluetta on vähemmän.
Lisäksi jaoin suunnittellu alueen toimintaan ja kosteikkoon. Toiminnassa vaihtelee tekeminen urheilun, taiteen ja talven eri olomuotojen välillä. Kosteikkoalueesta haluan puolestaan tuoda enemmän “luonnonmukaista” tilaa ja puhdistavaa elementtiä. Olemassa olevan Kyläsaaren lumenkaatopaikan aion uusia kosteikkomaisemmaksi.

Seuraava vaihe on myös miettiä kesän aikaista olotilaa ja itseäni kiinnostaisi jopa tuoda alueelle Blur Buildingin kaltaista vesihöyryä, joka rajaisi osin hyvinkin aukean rantapuiston.

Välikritiikistä saamassamme palautteessa pyydettiin myös keksittymään lumesta tulevien roskien poistoon. Yhdenlaiseksi ratkaisuksi mietin ritilikköä, johonka isommat kappaleet jäisivät lumien sulaessa. Ympärillä oleva kasvillisuus ja kosteikko puhdistaisi pienemmät kappaleet.

Inspiraatiokuvio ritilikköön: